dekorativna novogodišnja rasveta samo u strogom centru grada tokom mesec prazničnih dana

Šapić: Grejna sezona se odlaže zbog povoljnih vremenskih uslova

SrbijaVesti

14.10.2022 12:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Šapić: Grejna sezona se odlaže zbog povoljnih vremenskih uslova Šapić: Grejna sezona se odlaže zbog povoljnih vremenskih uslova
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Gradsko veće donelo odluku da u skladu sa vremenskim prilikama i opštom situacijom sa energentima u... Šapić: Grejna sezona se odlaže zbog povoljnih vremenskih uslova

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je Gradsko veće donelo odluku da u skladu sa vremenskim prilikama i opštom situacijom sa energentima u svetu i Srbiji odloži početak grejne sezone koja je trebala da startuje sutra, saopštila je gradska uprava.

On je precizirao da je Štab za vanredne situacije ovlašćen da svakog dana prati vremenske prilike i skladu sa tim izveštava JP Beogradske elektrane, kada bi mogla sezona da krene.

„Imamo procene od Hidrometeorološkog zavoda da će u sledećih sedam dana temperature biti sigurno iznad prosečne koje čak ne bi ni dozvoljavale da se sistem grejanja upali, jer bi se odmah sam blokirao. Zbog domaćinskog poslovanja, mislimo da je mnogo važnije da budemo sigurni da onda kada bude bilo zaista hladno naši domovi budu topli, nego da se zbog formalnosti sada kreće sa grejanjem, a vremenski uslovi nam idu naruku“, kazao je gradonačelnik Beograda.

Istovremeno, kako je dodao, „time bi značajno podigli troškove i možda ugrozili obezbeđivanje toplih domova onda kada to istinski bude bilo neophodno“, prenosi Beta.

On je dodao da će građani biti obavešteni o početku grejne sezone kada se steknu vremenski uslovi, te da veruje da će to svakako biti do početka novembra.

„Treba istaći da će ušteda u novcu biti velika, a procene su da svaki dan odlaganja grejne sezone ona iznosi nekoliko miliona evra. Na nama je da iskoristimo ove povoljne vremenske prilike i pokušamo da uštedimo energente“, naveo je Šapić.

On je najavio i da će odlukom Gradskog veća ove godine novogodišnja dekorativna rasveta biti postavljena od 15. decembra do 15. januara, samo mesec dana, te da će biti ograničena na uži turistički centar grada.

„Najvažnije je da se obezbede energenti i struja po što jeftinijim cenama, jer je neprikladno da Grad troši dodatnu električnu energiju i time ugrožava i čitav sistem. Mislimo da je i to u skladu sa domaćinskim poslovanjem, uz prilagođavanje okolnostima u kojima se čitav svet nalazi, pa samim tim i naša zemlja“, zaključio je Šapić.

  • Jovana24

    14.10.2022 #1 Author

    Smesno je sto kvazi doktor odredjuje kada ce poceti grejna sezona uprkos postojecim propisima a jos smesnije sto je daljinsko grejanje preskupo i placa se cele godine. Necemo se grejati na 7 stepeni, jok, ukljucicemo klime jer nam skupo placano grejanje ne daju pa cemo uz to i ustedeti energiju. Logika kvazi doktora

    Odgovori

    • Bojan

      14.10.2022 #2 Author

      Ma, najbolje je da se dobro podloži dok je napolju 20°C, pa da se onda drže otvoreni prozori jer je unutra mnogo toplo.

      Odgovori

  • Tina

    14.10.2022 #3 Author

    To je racionalno I sto se tice grejanje I rasvete.

    Odgovori

  • SRDJAN

    14.10.2022 #4 Author

    Majstor Sapic postize golove 🙂

    Odgovori

  • Lelica

    16.10.2022 #5 Author

    Strasno,a toplo uopste nije. U stanovima je hladno.

    Odgovori

  • Maša

    16.10.2022 #6 Author

    Da ustedimo sto vise..

    Odgovori

  • STRAHINJA

    16.10.2022 #7 Author

    Zato zuje klime u svakom drugom stanu, ovo je takva greska

    Odgovori

  • TATJANA

    16.10.2022 #8 Author

    Ma uzas

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.10.2022 #9 Author

    Treba pustiti grejanje,ujutru i uvece je hladno u stanovima…

    Odgovori

  • MAJALG

    16.10.2022 #10 Author

    Sve rade samo da odloze neodlozno a to su restrikcije.

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    16.10.2022 #11 Author

    Dobra odluka jer na 22 C nema potrebe za grejanjem…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...