grad će učiniti sve da ne traži novac iz republičkog budžeta

Šapić: Nakon rebalansa gradskog budžeta pokušaćemo da anuliramo dugove

NovacSrbijaVesti

15.9.2022 16:36 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Šapić: Nakon rebalansa gradskog budžeta pokušaćemo da anuliramo dugove Šapić: Nakon rebalansa gradskog budžeta pokušaćemo da anuliramo dugove
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će nakon rebalansa gradskog budžeta uslediti pomoć opštinama, kao i da će Grad Beograd sve dosadašnje dugove... Šapić: Nakon rebalansa gradskog budžeta pokušaćemo da anuliramo dugove

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će nakon rebalansa gradskog budžeta uslediti pomoć opštinama, kao i da će Grad Beograd sve dosadašnje dugove pokušati da anulira.

„To su višedecenijski dugovi. Najavio sam davno da, ako ikada budem bio u prilici da budem gradonačelnik, neću praviti razliku između opština“, rekao je Šapić, prenosi Beta.

Istakao je da je bilo teško napraviti rebalans budžeta zbog ekonomske situacije u zemlji, jer je određeni deo novca bilo potrebno prebaciti za druge svrhe. „Uprkos tome, mislim da smo dobar posao odradili, a uspeli smo i da nađemo novac i pomognemo svim gradskim opštinama“, rekao je Šapić.

On je istakao da će grad učiniti sve da ne traži novac iz republičkog budžeta za određene aktivnosti.

„Na teritoriji čitavog grada ćemo obezbediti pomoć deci do 18 godina i čitavom prosvetnom sektoru i svima koji rade sa njima (spremačice, čistačice, vaspitačice, kuvarice) i svima onima koji brinu o toj deci“, rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, to će biti novčani vaučeri koji će pomoći velikom broju porodica da obezbede neophodne stvari za decu.

  • GOCA BG

    16.9.2022 #1 Author

    Nadam se da ce sve ovo i ispuniti kao sto je obecao…

    Odgovori

  • MAJALG

    17.9.2022 #2 Author

    Mozda i bude od njega nesto, ali sumljam vreme ce pokazati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...