zainteresovano više domaćih i stranih kompanija

Grad Niš odredio lokaciju za gradnju solarne elektrane

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

5.9.2022 14:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Grad Niš odredio lokaciju za gradnju solarne elektrane Grad Niš odredio lokaciju za gradnju solarne elektrane
Veće Grada Niša usvojilo je danas izmene Prostornog plana administativnog područja tog grada kojima se stvara planski i pravni osnov da se na 61... Grad Niš odredio lokaciju za gradnju solarne elektrane

Veće Grada Niša usvojilo je danas izmene Prostornog plana administativnog područja tog grada kojima se stvara planski i pravni osnov da se na 61 hektaru na području sela Vrela izgradi solarna elektrana.

Zamenica direktora Zavoda za urbanizam Lidija Stefanović Nikolić je kazala da je dosadašnjim Prostornim planom zemljšte pored Vrela bilo definisano kao „šumsko“, iako nije bilo pošumljeno, a izmenama plana definisano je kao „građevinsko“, prenosi Beta.

Stefanović Nikolić je izjavila da dalja procedura predviđa donošenje odluke o izradi Plana detaljne regulacije za područje sela Vrela, a tek nakon usvajanja tog plana stvoriće se pravni osnov za izdavanje lokacijskih uslova i građevinske dozvole za izgradnju solarne elektrane.

Gradski većnik Nenad Stanković kazao je da izgradnja solarne elektrane predstavlja ozbiljan projekat za koji je zainteresovano više domaćih i stranih kompanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...