SAVSKI TRG ĆE BITI ZAVRŠEN U JANUARU Imaće najsavremeniju infrastrukturu, istakao gradonačelnik

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

23.12.2020 11:59 Autor: Julijana Vincan

SAVSKI TRG ĆE BITI ZAVRŠEN U JANUARU Imaće najsavremeniju infrastrukturu, istakao gradonačelnik SAVSKI TRG ĆE BITI ZAVRŠEN U JANUARU Imaće najsavremeniju infrastrukturu, istakao gradonačelnik
Savskim trgom će dominirati spomenik Stefanu Nemanji i renovirana zgrada Železničke stanice, a ispod će se nalaziti crpna stanica, važan infrastrukturni projekat, izjavio je... SAVSKI TRG ĆE BITI ZAVRŠEN U JANUARU Imaće najsavremeniju infrastrukturu, istakao gradonačelnik

Savskim trgom će dominirati spomenik Stefanu Nemanji i renovirana zgrada Železničke stanice, a ispod će se nalaziti crpna stanica, važan infrastrukturni projekat, izjavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i dodao da će projekat biti završen u januaru.

„U pitanju je jedna od najsavremenijih crpnih stanica. Ogromna količina otpadnih voda, kišnica i fekalne vode će se na ovaj način skupljati i dalje upućivati prema fabrici otpadnih voda u Velikom selu. Na Novom Beogradu ćemo imati novu crpnu stanicu, koja će vodu takođe usmeravati ka Velikom selu“, objasnio je Radojičić za TV Prva.

Gradonačelnik Beograda
Foto: Tanjug

Dodao je da Beograd ima ideju i strategiju za rešavanje problema koji, kako ističe, decenijama nije rešavan, a koji se tiče osnovnog kvaliteta života sugrađana, pri čemu je, kako ističe, osnovna vizija razvoj naše prestonice. 

„Stefan Nemanja je obeležio našu istoriju, ostavio Đurđeve stupove, Hilandar i Studenicu, a spomenikom na Savskom trgu mu na ovaj način zahvaljujemo. Savski trg će imati 20.000 metara kvadratnih. Vizija je i da Trg Slavija bude savremeni trg, poput Tajms skvera, tu je i Trg republike, kao i nova zgrada Filharmonije, koja će se nalaziti na Novom Beogradu, i to u centru novog umetničkog trga“, objašnjava gradonačelnik.

Grad Beograd
Foto: Tanjug

Napominje da će sve te četiri tačke činiti novu celinu Beograda, kao i da se trude da očuvaju istorijsko-kulturni ambijent, ali i razvijaju moderan grad, a to je, kako kaže, Beograd na vodi.

„Imaćemo i Linijski park koji će povezivati Beograd prema Pančevačkom mostu, a u perspektivi preko Sajma stižemo i do Ade. Važna je vizija grada, i bitno je postaviti zdrave osnove i tako narednih godina razvijati grad“, naglasio je Radojičić.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...