SAUDIJSKI PRINC PRODAO NEKRETNINU BAHREINSKOM KRALJU

Seosko imanje u Engleskoj plaćeno više od 120 miliona funti

LifestyleLuksuzNekretnineNovacSvetVesti

6.4.2021 08:20 Autor: Vladimir Jokanović 0

Seosko imanje u Engleskoj plaćeno više od 120 miliona funti Seosko imanje u Engleskoj plaćeno više od 120 miliona funti
Saudijski princ Bandar bin Sultan prodao je veliko seosko imanje u Kotsvoldsu u centralnoj Engleskoj porodici kralja Bahreina za više od 120 miliona funti.... Seosko imanje u Engleskoj plaćeno više od 120 miliona funti

Saudijski princ Bandar bin Sultan prodao je veliko seosko imanje u Kotsvoldsu u centralnoj Engleskoj porodici kralja Bahreina za više od 120 miliona funti. Imanje Glimpton park uključuje kuću Glimpton iz 18. veka, kao i 39 vikendica, normansku parohijsku crkvu i 67,5 hektara parka.

Kupoprodaja je obavljena u februaru, prenosi Guardian, navodeći da je prema izvorima Bloomberga transakcija vredna više od 120 miliona funti, a za nju se saznalo kada je novi vlasnik podneo prijavu kompaniji House House, koja je bahreinskog kralja Hamada bin Isa al-Kalifa i njegovog sina princa Salmana upisala kao vlasnike kompanije Glimpton Estates Ltd. koja upravlja imanjem.

Foto: Youtube screenshot

Čini se da je princ Bandar (72) ostvario ogroman profit prodajom imanja, koje je pre tridesetak godina kupio za oko osam miliona funti od australijskog televizijskog magnata Alana Bonda, koji je kasnije osuđen na zatvor zbog velike korporativne prevare.

Navodi se da je princ potrošio još 42 miliona funti na obnovu imanja, uključujući postavljanje neprobojnog stakla na prilazima kući i izgradnju replike engleskog paba unutar vile. Princ Bandar je često posećivao imanje privatnim avionom, sa kojim je sletao u obližnju vojnu bazu. Bin Sultan je visoko rangirani član saudijske kraljevske porodice, bivši ambasador u SAD i bivši šef saudijske obaveštajne agencije. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...