SLOVENAČKA FABRIKA POVEĆAVA PROIZVODNJU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA Revoz izvozi 98 odsto svojih vozila

AutomobiliLifestyleRegionVesti

14.12.2020 09:20 Autor: Marija Jovanović 1

SLOVENAČKA FABRIKA POVEĆAVA PROIZVODNJU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA Revoz izvozi 98 odsto svojih vozila SLOVENAČKA FABRIKA POVEĆAVA PROIZVODNJU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA Revoz izvozi 98 odsto svojih vozila
U slovenačkoj fabrici automobila Revoz, u vlasništvu međunarodnog koncerna Renault–Nissan, sledeće godine će se praviti sve više automobila na električni pogon. Kako je saopštila... SLOVENAČKA FABRIKA POVEĆAVA PROIZVODNJU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA Revoz izvozi 98 odsto svojih vozila

U slovenačkoj fabrici automobila Revoz, u vlasništvu međunarodnog koncerna Renault–Nissan, sledeće godine će se praviti sve više automobila na električni pogon.

Kako je saopštila slovenačka kompanija iz Novog Mesta, na proizvodnim linijama njene fabrike je krajem septembra počela proizvodnja električnog Renault Twingo.

Foto: Pixabay.com

Planirano je da se proizvodnja električnih vozila naredne godine poveća i da ona čine 30 odsto ukupne proizvodnje, prenosi Tanjug pozivajući se na Hinu.

Ranije je u fabrici u Novom Mestu postavljen novi pogon za sastavljanje pogonskih baterija trenutnog kapaciteta 12 baterija na sat.

Revoz je najveći slovenački izvoznik, sa 1,8 milijardi evra prihoda godišnje, a izvozi 98 odsto proizvedenih vozila.

Na mestu na kojem se danas nalazi fabrika Revoz u Novom Mestu nekada je bila Industrija motornih vozila (IMV), koja je u bivšoj Jugoslaviji bila poznata po sastavljanju Renoovih automobila, kao što su “Reno 12“, „Reno 16“, “Reno 18“ i vrlo popularni “Reno 4“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...