SLOVENAČKI AVIOPREVOZNIK PRODAJE IME Brend dvostruko skuplji od kompanije

BerzaNovacRegionVesti

30.4.2020 09:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

SLOVENAČKI AVIOPREVOZNIK PRODAJE IME Brend dvostruko skuplji od kompanije SLOVENAČKI AVIOPREVOZNIK PRODAJE IME Brend dvostruko skuplji od kompanije
Bankrotirani slovenački avioprevoznik “Adria Airways” stavio je na prodaju ime kompanije, a poziv za obavezujuće ponude po traženoj ceni od 100.000 evra važi do... SLOVENAČKI AVIOPREVOZNIK PRODAJE IME Brend dvostruko skuplji od kompanije

Bankrotirani slovenački avioprevoznik “Adria Airways” stavio je na prodaju ime kompanije, a poziv za obavezujuće ponude po traženoj ceni od 100.000 evra važi do 6. jula.

U skladu sa pozivom, objavljenom na internet stranici Nacionalne agencije za javnopravne evidencije i srodne usluge, razmatraće se samo ponude sa sigurnosnim depozitom u iznosu od 15.000 evra. Svi licitatori biće obavešteni o ishodu u roku od 15 dana nakon isteka roka za dostavu ponuda, prenose slovenački mediji.

Okružni sud u Kranju odlučio je sredinom februara 2020. godine da oglasi prodaju tržišne marke “Adria Airways” a početna cena za prodaju brenda biće 100.000 evra, preneli su rada regionalni mediji. To je dvostruko više od 45.000 evra, za koliko je kompaniju odnosno njene licence početkom godine kupila firma “Air Adriatic” u vlasništvu biznismena crnogorskog porekla Izeta Rastodera.

“Adria Airways” je u stečaju od oktobra prošle godine. Njegova stečajna vrednost procenjena je na 6,2 miliona evra, od čega više od polovine čini vlasništvo nad poslovnom zgradom te kompanije na aerodromu u Ljubljani. Ostala dragocena imovina uključuje ime, simulator leta i udeo u školi letenja “Adria Airways”.

  • Petar

    30.4.2020 #1 Author

    Sta ce nekomu ime – Adria Airways

    Odgovori

    • sanja

      1.5.2020 #2 Author

      svako ko je leteo sa njima zna koliko znaci Adria Airways. nekada odlicna kompanija

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...