SLOVENAČKI PETROL KUPIO 91 BENZINSKU PUMPU CRODUXA Širenje na naftnom tržištu Hrvatske

InvesticijeNovacRegionVesti

16.1.2021 11:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SLOVENAČKI PETROL KUPIO 91 BENZINSKU PUMPU CRODUXA Širenje na naftnom tržištu Hrvatske SLOVENAČKI PETROL KUPIO 91 BENZINSKU PUMPU CRODUXA Širenje na naftnom tržištu Hrvatske
Slovenačka naftna kompanija Petrol potpisala je ugovor o kupovini 100 akcija hrvatske kompanije Crodux derivati dva. Kako je saopšteno, završetak transakcije uslediće posle dobijanja... SLOVENAČKI PETROL KUPIO 91 BENZINSKU PUMPU CRODUXA Širenje na naftnom tržištu Hrvatske

Slovenačka naftna kompanija Petrol potpisala je ugovor o kupovini 100 akcija hrvatske kompanije Crodux derivati dva. Kako je saopšteno, završetak transakcije uslediće posle dobijanja saglasnost nadležnih tela za zaštitu konkurencije, prenosi seebiz.eu.

Na ovaj način Petrol je kupio 91 benzisku pumpu u Hrvatskoj, pa će sa više od 200 prodajnih mesta, tržišno učešće Petrola na hrvatskom tržištu biti uvećano sa 13 na 23 odsto.

Foto: Pixabay.com

Kako se navodi, ova akvizicija je najveća transakcija Petrola u poslednjih 10 gdoina i predstavlja najveći jednokratni rast prodajni mesta u istoriji te grupacije.

Kupoprodajna cena nije objavljena, ali neslužbene informacije govore da je vrednost investicije procenjena na nivou od 150-200 miliona evra.

Inače, hrvatska firma Crodux bila je u vlasništvu penzionisaniog hrvatskog generala Ivana Čermaka, koji je 2013. godine kupio 63 benzinske pumpe od austrijskog OMV, a prošle godine je najavio ostavku na čelnu poziciju u Croduxu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...