Nakon dva poskupljenja u dve nedelje

Slovenija opet ograničila cene goriva

RegionVesti

11.5.2022 08:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Slovenija opet ograničila cene goriva Slovenija opet ograničila cene goriva
Slovenačka vlada ponovo je uvela privremenu regulaciju cena motornih goriva, nakon što su one dva puta povećane u manje od dve nedelje. Kako je... Slovenija opet ograničila cene goriva

Slovenačka vlada ponovo je uvela privremenu regulaciju cena motornih goriva, nakon što su one dva puta povećane u manje od dve nedelje.

Kako je objavilo slovenačko Ministarstvo privrede, vlada je na sednici donela odluku po kojoj se privremeno najviša maloprodajna cena benzina od 95 oktana zamrzava na 1,56 evra po litru, a veleprodajna cena istog na 1,54 evra, piše Hina, a prenosi B92.

Za litru dizela najviša maloprodajna cena do daljnjeg je 1,668 evra, a veleprodajna 1,648 evra.

Vlada je odlučila da ponovo reguliše cene najprodavanijih goriva zbog opravdanih očekivanja novih poremećaja na tržištu nafte i velikih oscilacija cena u vezi s najavom embarga Evropske unije na uvoz nafte iz Rusije, objavilo je slovenačko ministarstvo.

Slovenački distributeri naftnih derivata su u utorak, 10. maja, pre nove odluke objavili nove više cene goriva, prema kojima je cena 95-oktanskog benzina bila povećana na 1,717 evra, a dizela na 1,862 evra za litar izvan auto-puta, a na 1,92 evra za litar na pumpama koje su na auto-putu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...