Vrednost zaostavštine procenjena na dve milijarde dolara

Smrt rumunskog milijardera poremetila tržište bitcoina

Hi-techLifestyleNovacSvetVesti

30.6.2021 08:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Smrt rumunskog milijardera poremetila tržište bitcoina Smrt rumunskog milijardera poremetila tržište bitcoina
Smrt jednog od najvećih svetskih vlasnika bickoina, Mirčea Popeskua (Mircea Popescu), dovela je do određene neizvesnosti na tržištu digitalne imovine zbog velikog bogatstva u... Smrt rumunskog milijardera poremetila tržište bitcoina

Smrt jednog od najvećih svetskih vlasnika bickoina, Mirčea Popeskua (Mircea Popescu), dovela je do određene neizvesnosti na tržištu digitalne imovine zbog velikog bogatstva u kriptovalutama koje je imao.

Četrdesetogodišnji milijarder utopio se na Kostariki, preneli su španski mediji.

Popesku, rumunski preduzetnik i bloger, pokrenuo je razmenu bitcoin hartija od vrednosti MPEx 2012. godine i stekao veliko bogatstvo.

Njegovo bogatstvo procenjeno je na skoro dve milijarde dolara u bitcoinima sredinom aprila ove godine, ali se od tada verovatno dramatično smanjilo, prenosi Sputnik, pozivajući se na RT.

Vest o Popeskuovoj smrti pokrenula je spekulacije o tome šta će se dogoditi sa njegovim ogromnim bogatstvom.

S obzirom na to da je posedovao veliku količinu bitcoina čije je rudarenje veoma zahtevan i skup proces, njegova iznenadna smrt mogla bi da utiče na vrednost ove kriptovalute. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...