Niko neće biti pošteđen novih pravila od februara

Španija pooštrava regulativu za oglašavanje kriptovaluta

Hi-techNovacSvetVesti

24.1.2022 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Španija pooštrava regulativu za oglašavanje kriptovaluta Španija pooštrava regulativu za oglašavanje kriptovaluta
Kako bi osigurala da ulagači budu svesni rizika povezanih s kriptovalutama, Španija je odlučila da pooštri pravila o oglašavanju kriptovaluta, nedavno je objavio državni... Španija pooštrava regulativu za oglašavanje kriptovaluta

Kako bi osigurala da ulagači budu svesni rizika povezanih s kriptovalutama, Španija je odlučila da pooštri pravila o oglašavanju kriptovaluta, nedavno je objavio državni regulator berze.

Nova pravila stupaju na snagu u februaru. Oglašavanje neregulisanih kriptovaluta, poput bitcoina, naglo je poraslo, uglavnom zbog online influensera, što je privuklo pažnju regulatornih tela širom sveta, prenosi SeeBiz.

Prema novim pravilima, koja će stupiti na snagu u Španiji sledećeg meseca, oglasi za kriptovalute moraće da budu „jasni, uravnoteženi, nepristrani i neobmanjujući“, navodi španska vladina agencija CNMV, koja je zadužena za regulisanje tržišta deonica, navodi se u saopštenju.

Oglasi će takođe morati da sadrže informacije o riziku na istaknutom mestu. Međutim, davaoci kripto usluga moraće da obaveste regulatora najmanje deset dana unapred o svim oglasima usmerenim na najmanje 100.000 ljudi. Ova pravila primenjivaće se i na promotivne aktivnosti i oglašavanje u tuđe ime, kao što to čine uticajni ljudi.

U novembru prošle godine regulator se „obrušio“ i na špansku fudbalsku zvezdu Andresa Inijestu, nakon što je promovisao kriptovalute na svojim društvenim mrežama.

CNMV mu je na Twitteru odgovorio da bi trebalo da se informiše o kriptovalutama pre nego što ulaže u njih ili ih preporučuje drugima. Kina je prošlog septembra odlučila da pooštri svoje poslovanje s kriptovalutama, proglasivši takve transakcije nezakonitima.

 • DANA

  24.1.2022 #1 Author

  🤑🤑🤑

  Odgovori

 • Ika

  25.1.2022 #2 Author

  Naravno da ih treba urediti, ljudi treba da budu svesni rizika pre nego uloze u kriptovalute

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...