nakon dve i po godine mirovanja zbog dva smrtonosna sudara i pandemije

SpiceJet od kraja septembra vraća Boeing 727 MAX u avio-saobraćaj

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

28.8.2021 13:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

SpiceJet od kraja septembra vraća Boeing 727 MAX u avio-saobraćaj SpiceJet od kraja septembra vraća Boeing 727 MAX u avio-saobraćaj
Indijska avio-kompanija SpiceJet Ltd saopštila je da očekuje da će se prizemljeni avioni Boeing Co -a 737 MAX vratiti svojoj floti i u upotrebu... SpiceJet od kraja septembra vraća Boeing 727 MAX u avio-saobraćaj

Indijska avio-kompanija SpiceJet Ltd saopštila je da očekuje da će se prizemljeni avioni Boeing Co -a 737 MAX vratiti svojoj floti i u upotrebu krajem septembra, nakon nagodbe sa najmodavcem Avolonom o zakupu aviona.

Kasnije tokom dana, regulator za bezbednost vazdušnog saobraćaja, Generalni direktorat za civilno vazduhoplovstvo, saopštio je da je odobreno da avioni 737 MAX ponovo prevoze putnike, nakon skoro dve i po godine mirovanja, piše EasternEye.biz.

Model 737 MAKS prizemljen je širom sveta u martu 2019. godine, nakon što je u dva smrtonosna sudara u pet meseci poginulo 346 ljudi, te je Boeing pao u finansijsku krizu, koju je od tada dodatno pogoršala pandemija.

Oko 175 zemalja dozvolilo je da se 737 MAX vrati u službu, a 30 avio-kompanija je već ponovo pokrenulo svoje usluge MAX aviona.

Obnova usluga aviona MAX bila bi podložna regulatornim odobrenjima, saopštili su iz SpiceJet, druge po veličini indijske avio-kompanije po udelu na tržištu i jedine u zemlji koje je odobrila let ovim putničkim letelicama.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...