očekuje se veliki uticaj na privredu mačve i podrinja

Spojen most preko Save na autoputu Ruma-Šabac

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

25.7.2022 10:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Spojen most preko Save na autoputu Ruma-Šabac Spojen most preko Save na autoputu Ruma-Šabac
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je spajanju mosta preko Save kod Šapca dužine 1,3 kilometra, koji je deo autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.... Spojen most preko Save na autoputu Ruma-Šabac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je spajanju mosta preko Save kod Šapca dužine 1,3 kilometra, koji je deo autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

Autoput Ruma-Šabac dužine 21 kilometar trebalo bi da bude završen polovinom sledeće godine i imaće šest traka, a glavni izvodjač radova je azerbejdžanska firma Azvirt.

Vučić je rekao da je srećan što je most izgrađen za samo dve godine, a da je plan da autoput Ruma-Šabac bude završen najkasnije za godinu i tri do četiri meseca, prenosi Beta.

„To je velika stvar za Beograd, Novi Sad, Mačvu i Podrinje i imaće veliki uticaj na privredu. Srbija nije ista zemlja“, rekao je on i dodao da je taj projekat finansiran iz republičkog budžeta.

Dodao je da ostaje da se izgradi Fruškogorski koridor. „Važno je što i u uslovima velike krize nismo prekinuli nijedan veliki projekat. Uveren sam da još mnogo toga možemo da uradimo“, kazao je Vučić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...