hakeri ne miruju

Srbija na vrhu liste zemalja po broju hakerskih napada

Hi-techLifestyleSrbijaVesti

31.7.2021 10:02 Autor: Miljan Paunović 1

Srbija na vrhu liste zemalja po broju hakerskih napada Srbija na vrhu liste zemalja po broju hakerskih napada
Prema najnovijim podacima kompanije Kaspersky, Srbija se u junu ove godine našla na samom vrhu liste zemalja po broju napada na industrijske računare. Na... Srbija na vrhu liste zemalja po broju hakerskih napada

Prema najnovijim podacima kompanije Kaspersky, Srbija se u junu ove godine našla na samom vrhu liste zemalja po broju napada na industrijske računare.

Na globalnoj listi Srbija zauzima sedmo mesto sa udelom od 26,1 odsto industrijskih računara koji su pretrpeli neki vid napada, što je znatno više od globalnog proseka od 14,1 odsto, navodi se u saopštenju ove kompanije. Ispred Srbije se nalaze Etiopija (38,7 odsto), Alžir (32,8), Sirija (29,4), Jemen (28,7) Ruanda (27,6) i Libija (26,4 odsto), piše Danas.

„Sajber napadi na industrijske organizacije smatraju se izuzetno opasnom pretnjom, jer imaju potencijal da prouzrokuju velike materijalne gubitke i dovedu do zastoja proizvodnog ciklusa celog sistema. Pored toga, zbog izuzetno osetljivih informacija koje industrijske organizacije poseduju, one su obično privlačna meta za napadače“, stoji u saopštenju ove kompanije koja se bavi sajber bezbednošću.

Kako pokazuju najnoviji nalazi kompanije Kaspersky, najveći broj pretnji u junu došao je sa interneta, koji je tokom godina postao glavni izvor infekcije ICS računara 6,38 odsto, a zatim putem mejla 2,72 procenta i preko prenosnih uređaja 1,33 odsto.

  • SRDJAN

    24.8.2022 #1 Author

    Ušli smo u grupu sa Afrikancima. Lepo bas…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...