zaključno sa oktobrom ove godine

Srbija privukla strane investicije od 3,14 milijarde evra

NovacSrbijaVesti

6.11.2021 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbija privukla strane investicije od 3,14 milijarde evra Srbija privukla strane investicije od 3,14 milijarde evra
Srbija je zaključno sa oktobrom ove godine privukla više od tri milijarde i 140 miliona evra stranih direktnih investicija, rekao je predsednik Srbije Aleksandar... Srbija privukla strane investicije od 3,14 milijarde evra

Srbija je zaključno sa oktobrom ove godine privukla više od tri milijarde i 140 miliona evra stranih direktnih investicija, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je objavio u subotu video na svom Instagram nalogu, i govorio o vrednosti stranih direktnih investicija.

„Ukupan nivo stranih direktnih investicija u Republici Srbiji od januara do oktobra meseca ove godine premašio je tri milijarde i sto četrdeset miliona evra“ istakao je predsednik Srbije.

Podsetimo, otvarajući 1. oktobra srpski paviljon na svetskoj izložbi „Dubai Expo 2020“, Vučić je rekao da Ministarstvo finansija procenjuje da ćemo ovu godinu završiti stopom rasta većom od sedam odsto.

Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija i prošle godine uprkos korona virusu imala solidne ekonomske rezultate. Ove 2021. godine, procene ukazuju na to da će ekonomski rezultati biti bolji nego prošle.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...