Otvoren Paviljon Srbije na "Dubai Expo 2020"

Vučić najavio stopu rasta do kraja godine veću od sedam odsto

Vesti

1.10.2021 18:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vučić najavio stopu rasta do kraja godine veću od sedam odsto Vučić najavio stopu rasta do kraja godine veću od sedam odsto
Simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija koja se na našim prostorima začela i neprekidno se prenosi punih 7.000 godina, od vinčanske kulture, i zvanično... Vučić najavio stopu rasta do kraja godine veću od sedam odsto

Simboličnom predajom iskre kreativnosti i inovacija koja se na našim prostorima začela i neprekidno se prenosi punih 7.000 godina, od vinčanske kulture, i zvanično je otvoren Paviljon Srbije na svetskoj izložbi „Dubai Expo 2020“, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Otvarajući srpski paviljon Vučić je rekao da Ministarstvo finansija procenjuje da ćemo ovu godinu završiti stopom rasta većom od sedam odsto, prenosi Tanjug.

Vučić je tom prilikom istakao da je Srbija i prošle godine uprkos korona virusu imala solidne ekonomske rezultate. Ove 2021. godine, procene ukazuju na to da će ekonomski rezultati biti bolji nego prošle.

Čast je, kako je rekao, što Srbija može da se predstavi na najbolji način na ovoj Svetskoj izložbi i pokaže da i Srbija, kao i Ujedinjeni Arapski Emirati, želi da buduće generacije budu konkurentne prema svetu.

Pohvalio je odnose sa UAE i istakao da su dve zemlje povezane partnerskim odnosom, koji se oslikava i u izgradnji fabrike vakcina u Srbiji.

Vučić je kazao da zajednički projekti doprinose razvoju Srbije i daju podsticaj našoj ekonomiji. On je dodao da je želja da se Srbija stavi na listu najmoćnijih ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta.

Srbija će imati devet poslovnih delegacija tokom trajanja svetske izložbe i predstaviće se 500 kompanija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...