DRŽAVA SPREMNA DA POVEĆA UDEO VLASNIŠTVA U AIR SERBIA Nacionalna avio-kompanija će da opstane, najavio Vučić

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

9.12.2020 16:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

DRŽAVA SPREMNA DA POVEĆA UDEO VLASNIŠTVA U AIR SERBIA Nacionalna avio-kompanija će da opstane, najavio Vučić DRŽAVA SPREMNA DA POVEĆA UDEO VLASNIŠTVA U AIR SERBIA Nacionalna avio-kompanija će da opstane, najavio Vučić
Avio-kompanija Air Serbia, ne samo da će da opstane, nego će država imati dovoljno snage i znanja, ako bude potrebno da je dokapitalizujemo i... DRŽAVA SPREMNA DA POVEĆA UDEO VLASNIŠTVA U AIR SERBIA Nacionalna avio-kompanija će da opstane, najavio Vučić

Avio-kompanija Air Serbia, ne samo da će da opstane, nego će država imati dovoljno snage i znanja, ako bude potrebno da je dokapitalizujemo i preuzmemo veći procenat vlasništva, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je rekao da će Air Serbia biti uspešna avio-kompanija i ponos Srbije na svakom mestu u svetu.

„Ne razumem zašto je problem kad Srbija pomaže svoju avio-kompaniju u korona krizi, a nije kad to čini Nemačka i spasava Lufthanzu?“, zapitao se predsednik.

Država ne samo da će pomoći Air Serbia u ovim kriznim vremenima, već će, ako bude potrebno, i dokapitalizovati nacionalnu avio-kompaniju, najavio je Vučić. U Air Serbia 51 odsto je vlasnik država, a 49 odsto kompanija Etihad iz UAE.

Vučić je podsetio da Nemačka pomaže svoju Lufthanzu sa devet miljardi evra i to uz uslov da otpuste 25.000 ljudi i istakao da će Srbija uraditi samo ono što rade i druge evropske zemlje po pitanju državne pomoći svojoj avio-kompaniji.

Predsednik je naveo i da je avio-kompanja Air Serbia bolja od drugih kompanija u regionu i da jedina u komšiluku ima direktan let za Njujork.

Napomenuo je i da je Air Serbia dobila najboje uslove na jednom od najprestižnijih aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, novu poziciju i to zahvaljujući uspešnom pregovaranju, dodajući i da to što Srbija leti za Njujork i koristi taj aerodrom je velika reklama za našu zemlju.

Air Serbia nije imala nijedan incident u ovom teškim vremenima i za razliku od drugih letela je sve vreme tokom ove krize kao nacionalna avio-kompanija jedne male zemlje, zaključio je Vučić.

  • Miroslav

    9.12.2020 #1 Author

    Nemačka Lufthansa je pristala na finansijski program nemačke Vlade.

    U zamenu za finansijsku pomoć u iznosu od 9 milijardi evra, Vlada Nemačke dobiće paket akcija od 20 posto uz mogućnost povećanja udela do 25 posto. Vlada će dobiti i zlatnu akciju, koja će joj dati pravo veta u slučaju da se desi neprijateljsko preuzimanje kojim bi bila ugrožena radna mesta. Nigde se ne pominje otpuštanje 25000 ljudi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...