prijave kandidata do 6. decembra

Air Serbia ponovo u programu „Moja prva plata“

Srbija

14.11.2023 12:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Air Serbia ponovo u programu „Moja prva plata“ Air Serbia ponovo u programu „Moja prva plata“
Air Serbia je objavila u utorak da će četvrti put zaredom biti učesnik vladinog programa „Moja prva plata“ i tako, kako je navedeno, još... Air Serbia ponovo u programu „Moja prva plata“

Air Serbia je objavila u utorak da će četvrti put zaredom biti učesnik vladinog programa „Moja prva plata“ i tako, kako je navedeno, još jednom pružiti mogućnost nezaposlenim mladim ljudima da prvo radno iskustvo steknu u nacionalnoj avio-kompaniji, a oni na konkurs mogu da se prijave do 6. decembra, na zvaničnom portalu tog programa.

„Air Serbia i ove godine otvara vrata nezaposlenim mladim ljudima do 30 godina starosti, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji žele da obrazovanjem stečena znanja unaprede kroz praksu u našoj kompaniji“, rekla je direktorka ljudskih resursa Air Serbie Milica Netković.

Prema njenim rečima, tokom devet meseci, koliko traje program „Moja prva plata“, mladi će imati priliku da razvijaju svoje stručne kompetencije i kroz svakodnevni rad sa našim kolegama, stručnjacima u različitim oblastima, steknu dodatne veštine dragocene za karijerno napredovanje.

„Onima koji žele da prvo radno iskustvo steknu upravo u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji na raspolaganju je 55 pozicija u različitim sektorima, na kojima planiramo da angažujemo 85 kandidata“, rekla je ona.

Netković je podsetila i da je Air Serbia kroz prethodna tri ciklusa programa obezbedila stručnu praksu za 71. kandidata, a njih 30 je nakon završetka programa dobilo i zaposlenje u našoj kompaniji.

„Očekujemo veliko interesovanje i tokom aktuelnog, četvrtog ciklusa programa Moja prva plata i već sredinom decembra nove mlade koleginice i kolege u Air Serbiji“, rekla je Netković.

Učesnici programa Moja prva plata će tokom perioda od devet meseci imati priliku da stiču radno iskustvo u organizacionim celinama Air Serbie: Pravni poslovi, Korporativni poslovi, Obezbeđivanje, Uniforme, Gorivo, Upravljanje objektima, Nabavka, Tehnika, Zemaljsko opsluživanje, Letačka operativa, Operativni centar, Crew Planning & Control, Trening, Cabin Crew Operations, Bezbednost i usklađenost, Finansije, Informacione tehnologije, Upravljanje prihodima, Marketing, Poslovnice i korisnička podrška, Prodaja, E-commerce, Kargo i Ljudski resursi.

Program sprovode Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Ministarstva omladine i sporta, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

  • DASHA

    14.11.2023 #1 Author

    Ovo je bas dobro

    Odgovori

    • Nenad

      15.11.2023 #2 Author

      Sta mislite zasto moraju da se reklamiraju za ovo?

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...