Do kraja 2023. godine broj putnika će biti značajno veći

Air Serbia prevezla tri miliona putnika od početka godine

BiznisSrbijaTurizam

18.9.2023 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Air Serbia prevezla tri miliona putnika od početka godine Air Serbia prevezla tri miliona putnika od početka godine
Air Serbia je, prvi put u svojoj istoriji, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine, saopštila... Air Serbia prevezla tri miliona putnika od početka godine

Air Serbia je, prvi put u svojoj istoriji, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine, saopštila je kompanija, a prenosi Beta.

U septembru ove godine je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabeležen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

„Za nešto više od mesec dana, 26. oktobra 2023. godine, obeležićemo deset godina poslovanja pod imenom Air Serbia. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija koja je osmišljena 2013. godine bila pobednička. Pandemija nas je nakratko usporila, ali ne i skrenula sa puta razvoja. Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspešnija od kada poslujemo kao Air Serbia“, rekao je generalni direktor kompanije Air Serbia Jirži Marek (Jiri Marek).

Dodao je da je izvesno da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona.

Air Serbia leti na više od 80 destinacija širom sveta, a pored matičnog aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, ima letove i sa niškog aerodroma Konstantin Veliki, kao i međunarodnog aerodroma Morava kod Kraljeva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...