obavljaće letove u regionu

Air Serbia uvrstila u svoju flotu još jednu letelicu tipa ATR 72-600

SrbijaU fokusu

9.9.2023 11:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Air Serbia uvrstila u svoju flotu još jednu letelicu tipa ATR 72-600 Air Serbia uvrstila u svoju flotu još jednu letelicu tipa ATR 72-600
Sedmi avion Air Serbie tipa ATR 72-600, sleteo je u petak na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u flotu... Air Serbia uvrstila u svoju flotu još jednu letelicu tipa ATR 72-600

Sedmi avion Air Serbie tipa ATR 72-600, sleteo je u petak na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u flotu Air Serbie u narednim danima i da počne obavlja letove do destinacija u regionu. Nova letelica u floti stara je devet godina. Prosečna starost ATR flote Air Serbie u ovom trenutku iznosi osam godina.

U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Derbiju u Velikoj Britaniji, a od 10. avgusta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Nemačkoj, navodi se u saopštenju.

„Regionalna flota naše kompanije i dalje se širi. Sa radošću smo danas dočekali sedmi ATR tipa 72-600 i nadamo se da će uskoro YU-ASD primiti prve putnike. Nastavljamo sa podmlađivanjem flote i daljim unapređenjem usluge. Naš cilj je da ATR flota u jednom trenutku broji 10 aviona,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbie.

Prvi avion Air Serbie tipa ATR 72-600, s registarskom oznakom YU-ALY sleteo je na beogradski aerodrom 27. januara 2022. godine, drugi, YU-ALW 14. maja, a treći YU-ALX 14. jula. Sve tri letelice poletale su za Srbiju iz Francuske, iz Monpeljea, dok su četvrti, peti i šesti doleteli iz Nemačke. Četvrti ATR 72-600 YU-ALZ, floti Air Serbie pridružio se 1. decembra prošle godine, dok su peta YU-ASA i šesta letelica istog tipa YU-ASB u flotu ušle 12. januara odnosno 23. juna 2023. godine.

Svih sedam ATR letelica koje su do sada stigle u flotu Air Serbie imaju konfiguraciju od 70 do 72 sedišta. Tri imaju sedišta marke „Geven Prestige“, dok četvrti, peti, šesti i sedmi imaju „Acro“ sedišta koja putnicima omogućavaju veći komfor i udobnost. Avioni su opremljeni sa dva turboprop motora PW127M, dugački su 27,17 m i imaju raspon krila od 27,05 m. Najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 km/h, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 km, istaknuto je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...