Papirne prijave se od 17. maja odbacuju

APR pustio u rad novi servis za elektronsku registraciju privrednih subjekata

PoslovanjeSrbija

17.5.2023 11:40 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

APR pustio u rad novi servis za elektronsku registraciju privrednih subjekata APR pustio u rad novi servis za elektronsku registraciju privrednih subjekata
Podnošenje prijava za elektronsko osnivanje privrednih društava Agencija za privredne registre (APR) omogućila je od srede 17. maja. APR je na svom portalu pokrenuo... APR pustio u rad novi servis za elektronsku registraciju privrednih subjekata

Podnošenje prijava za elektronsko osnivanje privrednih društava Agencija za privredne registre (APR) omogućila je od srede 17. maja.

APR je na svom portalu pokrenuo novu elektronsku uslugu za registraciju osnivanja privrednih društava, preduzetnika i ostalih privrednih subjekata za upis u Registar privrednih subjekata, koja omogućava podnošenje prijava putem posebne aplikacije.

Kako se ističe u saopštenju podnošenje prijava u elektronskoj formi od 17. maja 2023. godine, predstavlja isključivi način podnošenja prijava za osnivanje društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o), ortačkog društva, komanditnog i akcionarskog društva.

Prijave koje budu podnete u papirnoj formi, APR će od danas odbacivati.

Kada je reč o ostalim pravnim formama privrednih subjekata kao što su preduzetnik, javno preduzeće, zadruga i zadružni savez, kao i ogranak i predstavništvo stranog privrednog društva takođe imaju mogućnost da podnesu elektronsku prijavu za registraciju osnivanja, s tim što i dalje mogu podneti prijavu u papirnoj formi.

Osnivanje privrednog društva vrši se putem posebne korisničke aplikacije kojoj se može pristupiti preko internet stranice Agencije za privredne registre. Pre svega korisnik treba da kreira nalog na Portalu eID.gov.rs, ukoliko prvi put pristupa sistemu. Ako korisnik već ima korisnički nalog, onda može da pristupi i aplikaciji za eRegistraciju osnivanja privrednog društva. Prijava APR nalogom biće omogućena do 1. juna 2023. godine, a nakon toga će biti dostupna isključivo prijava preko Portala eID.gov.rs.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...