U toku je rok za prijavu kandidata

APR raspisala konkurs za direktora – uz prijavu se traži i plan razvoja agencije do 2029. godine

Srbija

14.8.2024 09:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

APR raspisala konkurs za direktora – uz prijavu se traži i plan razvoja agencije do 2029. godine APR raspisala konkurs za direktora – uz prijavu se traži i plan razvoja agencije do 2029. godine
Upravni odbor Agencije za privredne registre (APR) objavio je javni konkurs za imenovanje direktora te institucije, objavljeno je u Službenom glasniku 9. avgusta. Rok... APR raspisala konkurs za direktora – uz prijavu se traži i plan razvoja agencije do 2029. godine

Upravni odbor Agencije za privredne registre (APR) objavio je javni konkurs za imenovanje direktora te institucije, objavljeno je u Službenom glasniku 9. avgusta.

Rok za prijavu potencijalnih kandidata ističe 15 dana po objavljivanju, a Zakon o javnim agencijama propisuje niz uslova koje moraju da ispune kako bi bili razmotreni za tu poziciju, na kojoj se od oktobra 2019. nalazi Milan Lukić.

Kandidat za direktora APR mora da ima najmanje devet godina radnog iskustva na poslovima iz oblasti rada te agencije kao i da:

  • ima visoku stručnu spremu pravnog ili informatičkog smera, odnosno stečeno visoko obrazovanje u obimu od najmanje 300 ESPB bodova po propisima koji uređuju visoko obrazovanje počev od 10. septembra 2005. godine, odnosno VII stepen stručne spreme po propisima koji su uređivali visoko obrazovanje do 10. septembra 2005. godine;
  • ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima zakonskog zastupnika ili člana organa upravljanja pravnog lica, koje obavlja poslove vođenja registra;
  • da se protiv njega ne vodi istraga i da protiv njega nije podignuta optužnica za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti;
  • nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci ili da mu je prestao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa;
  • da je državljanin Republike Srbije

Uz dokaze o ispunjavanju uslova iz ovog konkursa, kandidat je obavezan da uz prijavu podnese i pisani predlog plana razvoja APR u sledećih pet godina.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa u Službenom glasniku a prijave se podnose Sektoru pravnih i opštih poslova APR i to pisanim putem.

Izborni postupak, kako stoji u oglasu, sprovodi upravni odbor APR u roku od sedam dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

„U izbornom postupku se sastavlja spisak kandidata koji ispunjavaju uslove za imenovanje i potom se, prema merilima određenim aktima APR, utvrđuje stručna osposobljenost svakog kandidata. Posle sprovedenog izbornog postupka, upravni odborAPR sastavlja listu kandidata koji su u izbornom postupku postigli zahtevani rezultat i podnosi je Vladi“, istaknuto je u oglasu.

Direktora Agencije za privredne registre imenuje Vlada, sa liste kandidata koju je podneo Upravni odbor, i tona period od pet godina.

  • SHALIMAR

    14.8.2024 #1 Author

    Da vidimo ko ce biti odabran..

    Odgovori

  • SENSEI

    15.8.2024 #2 Author

    Agencija za privredne registre traži rešenja. Interesantno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.