Proizvodni kapacitet mogao bi da poraste na 3,2 milijarde limenki godišnje

Ball Pakovanja korak bliže izgradnji četvrte proizvodne linije

BiznisInfrastrukturaInvesticijeSrbija

22.3.2024 11:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ball Pakovanja korak bliže izgradnji četvrte proizvodne linije Ball Pakovanja korak bliže izgradnji četvrte proizvodne linije
Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograd usvojio je rešenje kojim daje saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta prenamene, adaptacije, rekonstrukcije... Ball Pakovanja korak bliže izgradnji četvrte proizvodne linije

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograd usvojio je rešenje kojim daje saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta prenamene, adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje u proizvodnom i skladišnom objektu kompanije Ball Pakovanja Evropa Beograd.

Radi se o projektu izgradnje četvrte proizvodne linije u okviru industrijskog kompleksa za proizvodnju aluminijumskih limenki za pića u kompleksu Ball Pakovanja na Batajničkom drumu u Zemunu.

„U sprovedenom postupku utvrđeno je da je predmetna studija o proceni uticaja na životnu sredinu, izrađena u skladu sa Zakonom o proceni uticaja na životnu sredinu i da sadrži definisane odgovarajuće mere za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje mogućih štetnih uticaja na životnu sredinu“, naveo je Sekretarijat u rešenju.

Naglasili su da usvojenim rešenjem nastaje obaveza kompanije Ball Pakovanja da planiranu prenamenu, adaptaciju, rekonstrukciju i dogradnju u proizvodnom i skladišnom objektu realizuje „u svemu u skladu sa uslovima i merama zaštite životne sredine utvrđenim u Studiji“.

Beogradska kompanija u vlasništvu Ball Packaging Europe namerava, inače, da uvede još jednu liniju za proizvodnju aluminijumskih limenki, čime bi proizvodni kapacitet povećala na 3,2 milijarde limenki godišnje, podaci su iz Studije o proceni uticaja.

Ukupan godišnji kapacitet fabrike sa tri proizvodne linije je 2,4 milijarde komada limenki a nova četvrta linija bi povećala proizvodni kapacitet za 2.000 komada limenki u minuti, i to za pakovanje piva i bezalkoholnih napitaka.

Pre 18 godina Ball Packaging uložio je više od 200 miliona evra u grinfild projekat izgradnje zemunskog kompleksa. Danas kao velika kompanija, prema podacima bonitetne kuće CompanyWall, zapošljava 300 radnika dok je u 2022. ostvarila EBITDA u vrednosti od dve milijarde dinara.

Ball Pakovanja Evropa Beograd, d.o.o. Beograd

BATAJNIČKI DRUM 21A, 11080, Beograd (Zemun), Srbija

Poslovni prihodi (RSD):
24.002.626.000,00 (2022)
Broj zaposlenih:
300 (2022)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...