Više od 300 proizvoda se plasira na tržište Srbije i inostranstva

Begović: Prednosti Instituta „Josif Pančić“ su spoj nauke i proizvodnje

SrbijaU fokusu

14.3.2024 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Begović: Prednosti Instituta „Josif Pančić“ su spoj nauke i proizvodnje Begović: Prednosti Instituta „Josif Pančić“ su spoj nauke i proizvodnje
Beogradski Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ mora mnogo intenzivnije da koristi spoj nauke, proizvodnje i naučnih istraživanja kako bi i dalje... Begović: Prednosti Instituta „Josif Pančić“ su spoj nauke i proizvodnje

Beogradski Institut za proučavanje lekovitog bilja „Dr Josif Pančić“ mora mnogo intenzivnije da koristi spoj nauke, proizvodnje i naučnih istraživanja kako bi i dalje ostao jedan od vodećih i inovativnih instituta, izjavila je ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Begović je u poseti tom institutu istakla da nauka, stručnost i inovacije mogu da budu njegova kompetitivna prednost i da se na taj način izbori sa konkurencijom na tržištu, saopštio je njen kabinet.

„Institut građane asocira na čajeve, na različite tinkture, kreme, pomade, dodatke ishrani i sve što priroda može da da, a što zahvaljujući nauci i stručnjacima završi na tržištu kao proizvod. Ima i sopstvene apoteke gde građani dobijaju personalizovan, lični pristup u odabiru najboljeg preparata za njih„, rekla je Begović.

Foto: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija

Direktor Instituta Milan Lukić je kazao da je to jedinstvena institucija u oblasti lekovitog bilja, ne samo na području Srbije, već i Balkana, koja 75 godina zahvaljujući jedinstvu naučno-istraživačke delatnosti i proizvodnje na tržište plasira više od 300 proizvoda u Srbiji i u inostranstvu.

Naveo je da proizvode lekovitog bilja promovišu i u cilju prevencije zdravlja i unapređenja kvaliteta ishrane i istakao dobru multidisciplinarnu saradnju sa velikim brojem institucija, fakulteta i univerziteta širom Evrope i SAD.


Jedan od ciljeva Instituta je, po rečima Lukića, da više učestvuju u naučno-istraživačkim projektima i da time promovišu svoje istraživače, koji imaju odlične rezultate.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...