Forum naprednih tehnologija održava se u Nišu

Begović: Ulaganja u naučni i inovacioni ekosistem od značaja za dalji razvoj Srbije

LifestyleSrbija

12.6.2024 16:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Begović: Ulaganja u naučni i inovacioni ekosistem od značaja za dalji razvoj Srbije Begović: Ulaganja u naučni i inovacioni ekosistem od značaja za dalji razvoj Srbije
Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović izjavila je da Vlada ulaže u naučni i inovacioni ekosistem i radi... Begović: Ulaganja u naučni i inovacioni ekosistem od značaja za dalji razvoj Srbije

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije Jelena Begović izjavila je da Vlada ulaže u naučni i inovacioni ekosistem i radi na tome da infrastruktura koja će biti dostupna naučnicima i inovatorima bude dostojna rezultata koje želimo da postignemo u ovim oblastima.

Begović je, na panelu u okviru 8. Foruma naprednih tehnologija (Techfusion) u Nišu, koji je održan u Naučno-tehnološkom parku Niš, istakla da su se sa ovim planovima odlično poklopili i projekti i programi koje Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sprovodi.

Prema njenim rečima, svi instituti koji će biti deo BIO4 kampusa uključili su se u proces transformacije koji se sprovodi pod okriljem SAIGE projekta i već daje rezultate. Uveliko radimo na tome da pripremimo naučnu zajednicu da bude spremna da postane deo infrastrukture kakva je BIO4 kampus, kada kroz dve godine prostor bude spreman za useljavanje, navela je ministarka.

Današnji skup organizovali su Naučno-tehnološki park Niš, uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Grada Niša, Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore Niša.

Ovaj forum okuplja startap zajednicu, kompanije, privredu i nudi priliku da se svi oni međusobno povežu, što je od ogromnog značaja za ovaj deo Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.