Program se sastojati iz niza radionica i predavanja

Belgrade Blockchain Week od 31. maja do 9. juna

SrbijaU fokusu

29.5.2024 16:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Belgrade Blockchain Week od 31. maja do 9. juna Belgrade Blockchain Week od 31. maja do 9. juna
Ovogodišnji Belgrade Blockchain Week biće održan od 31. maja do 9. juna i okupiće neka od najpoznatijih imena iz ove industrije. Kako se navodi... Belgrade Blockchain Week od 31. maja do 9. juna

Ovogodišnji Belgrade Blockchain Week biće održan od 31. maja do 9. juna i okupiće neka od najpoznatijih imena iz ove industrije.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru ove konferencije održaće se nekoliko desetina događaja posvećenih edukaciji, umrežavanju i razmeni iskustava o najnovijim trendovima i izazovima u Web3 industriji.

Jedan od partnera Belgrade Blockchain Week-a je i superklaster Odličan3, formiran u okviru projekta Srbija Inovira, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub-a. Prepoznajući potencijal Srbije u oblasti blokčejna i Web3, superklaster Odličan3 pokrenuo je niz inicijativa usmerenih na razvoj Web3 zajednice i kreiranje okruženja koje će podsticajno uticati na dalji razvoj u ovoj oblasti. Fokusirajući se na razmenu znanja i iskustava, superklaster Odličan3 će u toku deset dana Belgrade Blockchain Week-a organizovati nekoliko različitih aktivnosti, piše u saopštenju.

Među njima su Policy Lab Meetup – unapređenjem zakonodavstva, do razvoja Web3 industrije, zatim panel iskusije o uticaju Web3 na svet umetnosti. Panel diskusija „Kripto umetnost”, prva ikada na ovu temu, biće održana u okviru retrospektivne izložbe Vladana Radovanovića u Muzeju savremene umetnosti, 6. juna.

Poseban segment aktivnosti superklastera Odličan3 usmeren je na pružanje uvida i smernica svima koji žele da uspeju u izazovnom i promenjivom Web 3.0 svetu. Kako bi odgovorili na njihova pitanja, ali i posredovali između Web3 i biznis zajednice – biće kreiran niz događaja koji će se od 1. do 5. juna održati u KC Grad, navodi se u saopštenju.

Program će se sastojati iz niza radionica i predavanja. Ulaz za programe superklastera je slobodan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.