Komisija za planove izjasniće se u januaru o novom beogradskom mostu

Biciklističko-pešački most spaja Novi Beograd i Adu Ciganliju

Srbija

21.11.2022 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Biciklističko-pešački most spaja Novi Beograd i Adu Ciganliju Biciklističko-pešački most spaja Novi Beograd i Adu Ciganliju
Danas počinje javni uvid u plan detaljne regulacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između ulica Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, gradske opštine Novi Beograd i... Biciklističko-pešački most spaja Novi Beograd i Adu Ciganliju

Danas počinje javni uvid u plan detaljne regulacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između ulica Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, gradske opštine Novi Beograd i Čukarica, sa Izveštajem o Strateškoj proceni uticaja Plana na životnu sredinu, a trajaće do 21. decembra.

U planu se, kako je objavila eKapija, navodi da je saobraćajni Institut CIP izradio „Bazičnu analizu mogućih lokacija za izmeštanje Starog savskog mosta“, čiji je zaključak da je premeštanje postojećeg Starog savskog mosta na lokaciju Ada Ciganlija – Novi Beograd sa tehničke strane izvodljivo, ali da teba uzeti u obzir ekonomsku isplativost i vizuelni efekat takvog premeštanja, te da je da tehnički ispravnije razmotriti izgradnju potpuno novog pešačko-biciklističkog mosta, izvedenog kao „elegantna, laka i optimalna konstrukcija“.

„Uloga planiranog mosta je da omogući kvalitetniju povezanost kako postojećih, tako i planiranih biciklističkih staza na levoj i desnoj obali Save. Naime, u postojećem stanju ova veza se ostvaruje samo preko Brankovog i Mosta na Adi, dok na poziciji mosta u letnjim mesecima funkcioniše privatni prevozom čamcima“, stoji u dokumentu koji nudi na uvid dva rešenja za budući pešačko-biciklistički most.

Kada je reč o parkiranju, parkiranje u regulaciji Ulice Omladinskih brigada se zadržava, stoji u dokumentu, dok se na poziciji otvorenog parkinga na kraju ove saobraćajnice uz Savski nasip, planira dvoetažno parkiralište sa oko 140 parking mesta.

Osim za parkiranje stanara okolnih zgrada, parkiralište će biti korišćeno i od strane onih koji će do planiranog mosta dolaziti sopstvenim automobilom a dalje nastaviti pešice ili biciklom, prenela je eKapija.

Zainteresovana lica mogu, tokom ranog javnog uvida, svoje primedbe na planirana rešenja, u pisanom obliku, da dostave Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, preko pisarnice u Ulici kraljice Marije br. 1, zaključno sa 21. decembrom 2022. godine.

Javna sednica Кomisije za planove Skupštine grada Beograda održaće se 27.januara 2023.godine u 13h.

U toku javnog uvida, Nacrt za javni uvid plana biće izložen i na sajtu Grada Beograda http://www.beograd.rs u rubrici „Gradski oglasi”.

  • GOCA BG

    27.11.2022 #1 Author

    Nadam se da ce ga usvojiti i realizovati…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...