budući zakupci imaće obavezu ugradnje prečišćivača za otpadne vode koje odlaze u reku

Za splavove na Savskom keju 30 lokacija

InfrastrukturaSrbijaVesti

7.11.2022 17:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Za splavove na Savskom keju 30 lokacija Za splavove na Savskom keju 30 lokacija
U narednih deset do 15 dana biće raspisan konkurs za licitaciju budućih lokacija za splavove na Savskom keju, najavio je za Beoinfo gradonačelnik Beograda... Za splavove na Savskom keju 30 lokacija

U narednih deset do 15 dana biće raspisan konkurs za licitaciju budućih lokacija za splavove na Savskom keju, najavio je za Beoinfo gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i dodao da će u međuvremenu na svakoj od 30 predviđenih lokacija biti obezbeđeni priključci za vodu i električnu energiju.

Šapić je rekao da će budući zakupci imati i obavezu ugradnje prečišćivača za otpadne vode koje odlaze u reku, objavljeno je na zvaničnom portalu grada Beograda.

Gradonačelnik je naveo da će broj splavova od današnjih stotinu biti smanjen na 30, a da se do toliko lokacija došlo tako što je uzeta u obzir zakonska regulativa da između splavova mora da bude razmak od 15 metara, kao i da splavovi neće biti postavljeni tamo gde se nalaze prostori za reni-bunare.

„Kada bude raspisan konkurs, ko god želi moći će da dođe i da licitira za lokaciju, i svi će imati istu početnu cenu. Nakon toga će započeti obaveštavanje vlasnika splavova koji su sada postavljeni, kako bi imali određeni rok do kojeg moraju da uklone svoj splav, a u suprotnom će biti uklonjen od Gradske uprave“, rekao je Šapić.

Naglasio je da će naplata zakupa početi od trenutka kada na određenoj poziciji budu obezbeđeni priključci za vodu i struju, i da se očekuje da bi to trebalo da se desi do Nove godine ili početkom 2023. godine.

Na zvaničnom portalu Beograda, u odeljku za obaveštenja gradske uprave, objavljeno je da je počela sa radom kancelarija u Ulici Jurija Gagarina 221 na Novom Beogradu, u kojoj zainteresovani za zakup vodnog zemljišta mogu da dobiju sve informacije lično ili na telefon 011/6162458.

  • TATJANA

    7.11.2022 #1 Author

    Konačno da se i tamo zavede red

    Odgovori

  • VILENJAK

    7.11.2022 #2 Author

    Da li će biti pošteno podeljeno ili ide po partijskoj liniji?!

    Odgovori

  • BIJUTI27

    7.11.2022 #3 Author

    Ubeđena sam da ce zadrzati one napucane gde se pice placa papreno, kao i one privatne na kojima uziva ko zna ko, dok ce oni skromniji , na kojima je obican narod mogao sebi da priusti pice ili skroman rucak tipa ribe ili riblje corbe biti uklonjeni. I taj razmak od 10-15 metara je nista. trebalo je postaviti na bar 50m razmaka da bi se reka mogla videti i uzivati u njoj, ipak je to, pre svega šetalište….

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.11.2022 #4 Author

    Trostruko manje splavova ce biti,a ko ce da ih dobije videcemo…

    Odgovori

  • Jovana24

    7.11.2022 #5 Author

    …i par mesta rezervisano za gradonacelnika.

    Odgovori

  • BOJANA

    8.11.2022 #7 Author

    To je dobra investicija, značiće i turizmu.

    Odgovori

  • Coka13

    14.11.2022 #8 Author

    Sve je ovo lepo, ali će ponovo nekim čudom ostati oni po partijskoj liniji kao i oni koji su „ime“. Neverovatno je da nekako uvek na kraju sve ima isti ishod. I uvek oni „sitni“ nestaju, dok se ovi drugi šire kao korov.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...