rebalansom procena snižena, ali i dalje značajna

Budžetom predviđena dobit Beogradskih elektrana 1,8 milijardi dinara

BiznisInfrastrukturaSrbija

19.10.2022 13:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Budžetom predviđena dobit Beogradskih elektrana 1,8 milijardi dinara Budžetom predviđena dobit Beogradskih elektrana 1,8 milijardi dinara
Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da je, prema rebalansu budžeta, predviđeno da Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane završi godinu sa dobitkom... Budžetom predviđena dobit Beogradskih elektrana 1,8 milijardi dinara

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je danas da je, prema rebalansu budžeta, predviđeno da Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane završi godinu sa dobitkom od 1,8 milijardi dinara, odnosno oko 15,3 miliona evra.

„Zbog povećanja troškova za gas, mazut i ugalj, procena dobiti je snižena poslednjim rebalansom, ali je i dalje značajna“, naveo je CLS, prenosi Beta.

U Beogradu daljinsko grejanje koristi 325.000 domaćinstava, a grejanje se plaća tokom cele godine u 12 jednakih mesečnih rata.

Podsetimo, daljinsko grejanje u Beogradu, odnosno prestonička grejna sezona, odložena je do 1. novembra ili prvih hladnih dana, „usled povoljnih meteoroloških prilika“, kako je naveo gradonačelnik Aleksandar Šapić.

JKP BEOGRADSKE ELEKTRANE BEOGRAD

SAVSKI NASIP 11, 11070 Beograd (Novi Beograd) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
264.421.633,90 (2021)
Broj zaposlenih:
1.988 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...