BORSKI AERODROM PRELAZI U SISTEM AERODROMA SRBIJE Gradonačelnik očekuje bolje poslovanje

SrbijaVesti

12.8.2020 15:45 Autor: Julijana Vincan 0

BORSKI AERODROM PRELAZI U SISTEM AERODROMA SRBIJE Gradonačelnik očekuje bolje poslovanje BORSKI AERODROM PRELAZI U SISTEM AERODROMA SRBIJE Gradonačelnik očekuje bolje poslovanje
Aerodrom u Boru preći će u vlasništvo države i poslovati u sistemu Aerodroma Srbije, odlučeno je na sednici Skupštine grada Bora. „Praksa je pokazala... BORSKI AERODROM PRELAZI U SISTEM AERODROMA SRBIJE Gradonačelnik očekuje bolje poslovanje

Aerodrom u Boru preći će u vlasništvo države i poslovati u sistemu Aerodroma Srbije, odlučeno je na sednici Skupštine grada Bora.

„Praksa je pokazala da je mnogo lakše ulagati u aerodome kada su oni pod jednim preduzećem. Gradski aerodrom nikada nije bio stavljen u punu funkciju. Pod okriljem ovog velikog preduzeća, na mnogo bolji i efikasniji način biće omogućeno funkcionisanje lokalnog aerodroma“, objavljeno je na sajtu grada Bora.

Foto: Pixabay.com

Planom posebne namene rudarskog lokaliteta Čukaru Peki, predviđena je lokacija na koju su se Vlada RS i Komisija za planove obavezale da se aerodrom mora izmestiti, kada za to dođe vreme. Na sajtu Bora istaknuto je da će na toj lokaciji biti izgrađen novi aerodrom istih ili boljih karakteristika.

To što će borski aerodrom biti deo jednog velikog sistema znači da ćemo imati investiciju, održavanje i funkcionisanje samog aerodroma i kadar koji će aerodrom podići na viši nivo, jer Vlada RS ulaže u razvoj avioindustrije i aviosaobraćaja na teritoriji čitave države“, izjavio je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...