zabeleženo 481.000 noćenja stranih gostiju

Broj turista u Srbiji u februaru viši za 45 odsto nego u isto vreme prošle godine

BiznisSrbijaTurizam

2.3.2023 16:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Broj turista u Srbiji u februaru viši za 45 odsto nego u isto vreme prošle godine Broj turista u Srbiji u februaru viši za 45 odsto nego u isto vreme prošle godine
U Srbiji je u februaru ove godine registrovano milion noćenja domaćih i stranih turista, što je oko 45 odsto više nego u isto vreme... Broj turista u Srbiji u februaru viši za 45 odsto nego u isto vreme prošle godine

U Srbiji je u februaru ove godine registrovano milion noćenja domaćih i stranih turista, što je oko 45 odsto više nego u isto vreme prošle godine, pokazuju podaci Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma – eTurista, objavila je u četvrtak Vlada Srbije.

Kako je precizirano, u februaru je zabeleženo 481.000 noćenja stranih turista, što je povećanje od 80 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, prenosi Beta.

„Brzina rasta turističkog prometa stranih gostiju u odnosu na početak prošle godine, rezultirala je povećanjem udela noćenja stranih gostiju u ukupnim noćenjima, sa 37 odsto na 45 odsto“, navedeno je u saopštenju.

Turističke destinacije u Srbiji sa najvećim brojem noćenja turista u februaru ove godine bile su Beograd, Zlatibor, Кopaonik, Novi Sad i Divčibare.

„Rezultati na početku godine ulivaju nadu da će nastavak rasta turističkog prometa u 2023. godini biti vođen povećanjem broja stranih gostiju, što će doprineti daljem rastu deviznog priliva budući da je u prošloj godini ostvarena rekordna zarada u turizmu od 2,5 milijarde evra“, saopštila je Vlada Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...