više sredstava uplaćeno s republičkog nivoa

Budžet Novog Pazara 429 miliona dinara ispod planiranog

BiznisInfrastrukturaSrbija

17.9.2024 14:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Budžet Novog Pazara 429 miliona dinara ispod planiranog Budžet Novog Pazara 429 miliona dinara ispod planiranog
U gradsku kasu Novog Pazara tokom prošle godine slilo se nešto više od 4,4 milijarde dinara, što je za oko 429 miliona dinara manje... Budžet Novog Pazara 429 miliona dinara ispod planiranog

U gradsku kasu Novog Pazara tokom prošle godine slilo se nešto više od 4,4 milijarde dinara, što je za oko 429 miliona dinara manje nego što je planirano, pokazuje završni račun budžeta.

Najveću „rupu“ u budžetu napravila je slabija naplata poreza, i to na imovinu, kojeg je naplaćeno u iznosu od 402 miliona dinara, što je znatno manje od planiranog 551 miliona, dok je za porez na dobra i usluge naplaćen 161 od 221 miliona dinara.

Podbacili su i prihodi od prodaje zemljišta, od kojih se u budžet slilo 38,3 miliona dinara od predviđenih 105 miliona.

Samo za te tri stavke je gradski budžet uskraćen za više od 275 miliona dinara.

Najviše novca u budžet Novog Pazara slilo se sa republičkog nivoa – milijardu i 258 miliona dinara, i to je za oko 16 miliona dinara više nego što je bilo predviđeno budžetom za prošlu godinu.

Izvršenje tekućih rashoda bilo je 91 odsto, odnosno, od planiranih 3,6 milijardi dinara utrošene su 3,3 milijarde, od toga 1,1 milijarda na troškove plata i ostalih davanja za zaposlene u lokalnoj samoupravi.

Podaci iz završnog računa budžeta pokazuju da su javna preduzeća i ustanove uglavnom dobila približno onoliko novca koliko je bilo i planirano, izuzev Vodovoda i kanalizacije i Gradske čistoće, kojima je prebačeno nešto više, odnosno, Muzeja „Ras“ koji je dobio tek polovinu obećanih sredstava.

Realizacija budžeta namenjenog osnovnim školama bila je 99 odsto, pošto im je u prošloj godini prebačeno 297,4 od planiranih 298,5 miliona dinara.

  • SUNCICA

    22.9.2024 #1 Author

    Stvarno steta, treba povecati budzete za sve opstine

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.