prvi put iz regiona Balkana neko izabran na tako važnu funkciju

Čedanka Andrić nova potpredsednica Evropske konfederacije sindikata

SrbijaU fokusu

26.5.2023 12:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Čedanka Andrić nova potpredsednica Evropske konfederacije sindikata Čedanka Andrić nova potpredsednica Evropske konfederacije sindikata
Predsednica Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Čedanka Andrić, izabrana je petak za potpredsednicu Evropske konfederacije sindikata (EKS) na 15. Kongresu održanom u Berlinu. Za predsednika... Čedanka Andrić nova potpredsednica Evropske konfederacije sindikata

Predsednica Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ Čedanka Andrić, izabrana je petak za potpredsednicu Evropske konfederacije sindikata (EKS) na 15. Kongresu održanom u Berlinu.

Za predsednika EKS-a izabran je Volfgan Kacijan (OGB, Austrija), dok je za Generalnu sekretarku izabrana Ester Linč (ICTU, Irska), preneo je portal Nezavisnost.org.

Za UGS „Nezavisnost“ i ceo sindikalni pokret u Srbiji izbor Čedanke Andrić predstavlja posebno priznanje jer je do njega došlo na kongresu kojim se obeležava 50 godina Evropske konfederacije sindikata.

Ovo je prvi put da je iz regiona Balkana neko izabran na tako važnu funkciju u najvećoj evropskoj sindikalnoj asocijaciji koja okuplja 45 miliona članova organizovanih u 93 sindikata iz 41 zemlje.

Kongres EKS koji se održava u Berlinu pod sloganom „Pravedan dogovor za radnike“ okupio je 494 delegata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...