trgovci se fokusirali na izveštaj o američkom tržištu rada u februaru

Cene nafte na svetskim tržištima u padu

Srbija

9.3.2024 08:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Cene nafte na svetskim tržištima u padu Cene nafte na svetskim tržištima u padu
U subotu ujutru cene nafte na američkom tržištu su se kretale naniže, te je tako WTI nafta, referentna za američko tržište iznosila 78,01 dolar,... Cene nafte na svetskim tržištima u padu

U subotu ujutru cene nafte na američkom tržištu su se kretale naniže, te je tako WTI nafta, referentna za američko tržište iznosila 78,01 dolar, a Brent nafta 82,08 dolara za barel, preneo je Oil Price.

Cene nafte zadržale su se u petak blizu 83 dolara budući da je izveštaj o američkom tržištu rada podstakao nagađanja o usporavanju ekonomije i poboljšanim izgledima za sniženje kamatnih stopa na početku leta.

Na londonskom tržištu cena barela bila je gotovo nepromenjena u odnosu na četvrtak i iznosila je 82,85 dolara. Značajnijih promena nije bilo ni na američkom tržištu gde se barelom trgovalo po 78,79 dolara, prenosi Mina, pozivajući se na SEEbiz.

Na kraju sedmice trgovci su se fokusirali na izveštaj o američkom tržištu rada u februaru. Stopa nezaposlenosti blago je porasla, a rast plata usporio, signalizirajući da ekonomija možda usporava.

Brojke navode na zaključak da je potražnja za radom popustila, što podupire tumačenja o usporavanju privredne aktivnosti i povećava šanse za snižavanje kamatnih stopa u junu, podseća Đovani Staunovo (Giovanni Staunovo) iz UBS-a.

U četvrtak je predsednik Feda, Džerom Pauel (Jerome Powell), rekao da bi uskoro mogli „s dovoljno pouzdanja“ zaključiti da inflacija slabi tempom koji opravdava sniženje kamatnih stopa.

Tagovi
CENE NAFTA SAD

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...