Firma Nikolić Petrol MZN uspešno posluje više od 10 godina

Naftni derivati uvek potrebni

Firme u fokusuSrbija

8.3.2024 10:17 Autor: Milica Vojtek 8

Naftni derivati uvek potrebni Naftni derivati uvek potrebni
Pumpe Nikolić Petrol MZN nalaze se u Kruševcu, na putu za Kopaonik, i uspešno posluju već više od jedne decenije. Iako je rat u... Naftni derivati uvek potrebni

Pumpe Nikolić Petrol MZN nalaze se u Kruševcu, na putu za Kopaonik, i uspešno posluju već više od jedne decenije.

Iako je rat u Ukrajini na globalnom nivou izazvao razne poremećaje kada je u pitanju trgovina naftnim derivatima, ova kompanija, zahvaljujući dobrom i sigurnom poslovanju, nije imala tu vrstu problema, a njihovi kupci kupovali su u istoj meri kao i ranije.

„Nismo imali problema s obzirom na to da mi nismo direktni uvoznici, već radimo sa firmama koje uvoze i nama prodaju derivate, kao šti su Knez petrol ili Miletić petrol“, ističe Vanja Milovanović iz ovog preduzeća.

U poslednje tri godine ova firma ostvarila je brzi rast, a kao uzrok tome ona navodi nekoliko inovacija i novih aktivnosti koje su kao kompanija sproveli.

„Otvorili smo etno restoran pored pumpe i to je doprinelo nešto većem broju kupaca. Takođe, napravili smo kratkometražni film od pola sata za Balkantrip, te se i na taj način dosta saznalo za nas“, ističe naša sagovornica i napominje da ova kompanija za sada nema nameru da širi poslovanje.

Iako se većina privrednika u Srbiji trenutno suočava sa teškoćama u pronalasku radnika kojih na tržištu rada generalno manjka, ova firma koja je aktivna u dve delatnosti, takvih problema – nema.

„Nismo imali problem da pronađemo adekvatne radnike i imamo zaista dobar tim ljudi. Iako nam je restoran dosta doprineo, pumpe rade bolje jer su derivati ljudima uvek potrebni„, kaže Milovanović.

Preduzeće Nikolić Petrol MZN po poslednjim objavjenim izveštajima, beleži rast u svim ključnim kategorijama – poslovni prihodi rasli su 35,2 odsto, EBITDA čak 119,13 odsto, a neto dobit 122,19 procenata.

Bonitetna kuća CompanyWall dodelila je firmi „Nikolić Petrol MZN“ bonitetnu ocenu A+ što znači da se radi o pouzdanoj firmi koja stabilno posluje.

Na pitanje kako održavati decenijski uspeh u poslu, koji se poslednjih godna odnosi na dve delatnosti, naša sagovornica je jasna – kvalitet usluge je najvažniji u oba posla.


„Da bi ostali verni našim mušterijama i kupcima, trudimo se da budemo pošteni, imamo dovoljno derivata, dobru ponudu što se tiče restorana. Neophodno je da sve bude sveže i na svom mestu da bi neko i sutradan došao“, zaključuje Milovanović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...