ruski Lukoil saopštio da će braniti svoje interese pred sudom

Bugarska preuzima naftni terminal Rosenec

SvetVesti

22.8.2023 09:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bugarska preuzima naftni terminal Rosenec Bugarska preuzima naftni terminal Rosenec
Ministarstvo saobraćaja Bugarske pokrenulo je proceduru vraćanja naftnog terminala Rosenec u državno vlasništvo, nakon raskida ugovora o zakupu sa ruskim Lukoilom. Bugarski parlament je... Bugarska preuzima naftni terminal Rosenec

Ministarstvo saobraćaja Bugarske pokrenulo je proceduru vraćanja naftnog terminala Rosenec u državno vlasništvo, nakon raskida ugovora o zakupu sa ruskim Lukoilom.

Bugarski parlament je u julu izglasao da se preuzme kontrola nad naftnim terminalom na obali Crnog mora, koji opslužuje jedinu rafineriju u toj zemlji, i ukine koncesija kroz amandman na Zakon o restriktivnim mjerama koje su uvedene protiv Rusije zbog sukoba u Ukrajini, prenosi Mina.

“Državna bugarska kompanija za lučku infrastrukturu i Lukoil Neftohim Burgas su u pregovorima o prenosu operativne kontrole nad lučkim terminalom Rosenec na državu”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ugovor o koncesiji za terminal Rosenec potpisan je 2011. godine. Prema ugovoru, ruska kompanija je preuzela upravljanje terminalom kroz koncesiju na period od 35 godina.

Nakon raskida ugovora, Lukoil je saopštio da je uvijek poštovao uslove ugovora i da će braniti svoje interese pred sudom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...