Izlicitiran i deo zgrade "Bela lepotica" na Novom Beogradu

Delta Real Estate ponudila gotovo milijardu dinara za nekadašnjeg građevinskog giganta Rad

InvesticijeIzdvajamoNekretnineSrbija

26.12.2023 10:52 Autor: Milica Rilak 2

Delta Real Estate ponudila gotovo milijardu dinara za nekadašnjeg građevinskog giganta Rad Delta Real Estate ponudila gotovo milijardu dinara za nekadašnjeg građevinskog giganta Rad
Kompanija Delta Real Estate prihvatila je početnu cenu na nadmetanju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) za prodaju nekadašnjeg jugoslovenskog giganta – Građevinskog preduzeća... Delta Real Estate ponudila gotovo milijardu dinara za nekadašnjeg građevinskog giganta Rad

Kompanija Delta Real Estate prihvatila je početnu cenu na nadmetanju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) za prodaju nekadašnjeg jugoslovenskog giganta – Građevinskog preduzeća Rad kao pravnog lica.

Delta Real Estate će za Rad platiti 954,3 miliona dinara, što je bila i početna cena na licitaciji. U imovinu preduzeća koje je u stečaju provelo duže od dve decenije spada i deo poznate zgrade „Bela lepotica“ na Novom Beogradu.

Pre mesec dana održana je neuspela licitacija na kojoj je početna cena za imovinu Rada bila 1,36 milijardi dinara.

U imovinu Rada spada, inače, nešto više od 27.000 kvadrata u zgradi na Novom Beogradu, koju je Rad počeo da gradi 1989. godine, kao i sedam lokala i dvadesetak stanova koji pripadaju preduzeću koje je u stečaju skoro 23 godine, a koji se nalaze u Beogradu, Boru, Pančevu i Skoplju.

Najpoznatija među Radovim zgradama svakako je novobeogradska „Bela lepotica“, koju je Rad trebalo da deli sa Energogasom.

Procenjuje se da zgrada čija je izgradnja počela 1989. godine, a obustavljena desetak godina kasnije, ima oko 60.000 kvadrata, a ALSU je u oglasu za licitaciju navela da nudi 27.340 kvadrata u zgradi u Bloku 20, na adresi Milentija Popovića bb.

Na javnom nadmetanju za kupovinu Rada mogli su da učestvuju oni koji su otkupili dokumentaciju vrednu milion dinara i uplatili 545,3 miliona dinara na ime depozita.

Podsetimo da je u pozivu za učešće na licitaciji za kupovinu Rada stajalo da se kupoprodajni ugovor potpisuje u roku od tri radna dana od dana održavanja javnog nadmetanja, pod uslovom da je depozit koji je obezbeđen bankarskom garancijom uplaćen na račun stečajnog dužnika. Licitacija za Rad održana je u ponedeljak, 25. decembra.

„Proglašeni kupac je dužan da uplati preostali iznos kupoprodajne cene u roku od 15 dana od dana potpisivanja kupoprodajnog ugovora. Ako ne zaključi kupoprodajni ugovor ili ne uplati kupoprodajnu cenu u propisanim rokovima i po propisanoj proceduri, gubi pravo na povraćaj depozita, a za kupca se proglašava drugi najbolji ponuđač, koji ima ista prava i obaveze kao proglašeni kupac“, stoji u pravilima javnog nadmetanja ALSU.

Podsećamo da će se danas, 26. decembra, održati još jedna licitacija, na kojoj će biti ponuđena imovina Rada. Potencijalni kupci moći će da se nadmeću za oko 300 kvadrata poslovnog prostora u nedovršenoj zgradi u Ustaničkoj 170, kao i ukupno 20 garažnih i parking mesta na otvorenom.

  • SENSEI

    27.12.2023 #1 Author

    Sve je otišlo u privatnu svojinu, koliko je to dobro za državu?

    Odgovori

    • AJA

      31.12.2023 #2 Author

      To cemo tek da vidimo

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...