Ivan Leposavić poručio da ipak veruje u "svetlu budućnost" našeg tržišta kapitala

Direktor Beogradske berze podneo ostavku

Srbija

6.8.2024 11:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Direktor Beogradske berze podneo ostavku Direktor Beogradske berze podneo ostavku
Direktor Beogradske berze Ivan Leposavić objavio je na društvenoj mreži Linkedin da je podneo ostavku na tu poziciju. „Želim da vas obavestim o svojoj... Direktor Beogradske berze podneo ostavku

Direktor Beogradske berze Ivan Leposavić objavio je na društvenoj mreži Linkedin da je podneo ostavku na tu poziciju.

„Želim da vas obavestim o svojoj odluci da podnesem ostavku na poziciju izvršnog direktora Beogradske berze, na kojoj sam imao čast da radim proteklih godinu dana“, napisao je Leposavić i dodao da je takvu odluku doneo u svetlu novih profesionalnih izazova i prilika kojima planira da se posveti u narednom periodu.

Tom prilikom izrazio je zahvalnost na ukazanom poverenju i prilici da u ulozi izvršnog direktora doprinese pozitivnim promenama na Berzi.

„Ovo iskustvo je za mene bilo izuzetno dragoceno i inspirativno, i ponosan sam na zajednički postignute rezultate. S tim u vezi, uveren sam u svetlu budućnost Beogradske berze i verujem da će nastaviti da se razvija i postane ključna tačka razvoja tržišta kapitala“, zaključio je Leposavić u objavi na LinkedInu.

Podsetimo da je Leposavić na čelo Berze došao u septembru 2023. godine, gde je nasledio dugogodišnjeg direktora Sinišu Krnetu.

U svom prvom intervjuu za Biznis.rs rekao je da veruje da je sada neizbežno da svi vodeći akteri srpske ekonomije shvate vitalnu važnost razvoja snažnog i zdravog tržišta kapitala za ukupan ekonomski prosperitet.

„Efikasno i funkcionalno tržište kapitala postaje neophodna komponenta za podršku tržišnoj privredi. Sada je vreme da Beogradska berza evoluira i prati ekonomske promene u zemlji, pružajući širi spektar instrumenata i investicionih mogućnosti“, rekao nam je Leposavić u novembru prošle godine.

  • Inquiete

    7.8.2024 #1 Author

    Svako ide gde mu je bolje i ostavlja ono što mu ne odgovara!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.