kapacitet novog bloka termoelektrane od strateške važnosti za energetsku sigurnost države

Đedović Handanović: Kostolac B3 u što kraćem roku da bude predat EPS-u

Srbija

24.9.2024 18:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Đedović Handanović: Kostolac B3 u što kraćem roku da bude predat EPS-u Đedović Handanović: Kostolac B3 u što kraćem roku da bude predat EPS-u
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da će termoelektrana Kostolac B3 biti prva elektrana u sistemu Elektroprivrede Srbije izgrađena posle 40 godina... Đedović Handanović: Kostolac B3 u što kraćem roku da bude predat EPS-u

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović rekla je danas da će termoelektrana Kostolac B3 biti prva elektrana u sistemu Elektroprivrede Srbije izgrađena posle 40 godina i ocenila da će taj kapacitet biti od strateške važnosti za energetsku sigurnost države.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je Đedović Handanović razgovarala danas sa predsednikom kompanije „China Machinery Engineering Corporation“ (CMEC) Fangom Janšuijem o projektu izgradnje TE Kostolac B3, koji realizuje ta kineska kompanija, prenosi Beta.

„Radovi na izgradnji su završeni i to će biti najsavremeniji termokapacitet i u smislu performansi i u smislu poštovanja ekoloških standarda. Očekujem od izvođača da uloži maksimalan napor da efikasno sprovedu preostale probe i neophodna ispitivanja, u skladu sa preporukama nezavisnog inženjera i zakonodavstvom Srbije, kako bi novi blok u što kraćem roku mogao da bude predat Elektroprivredi Srbije“, navela je Đedović Handanović.

Podsetimo, početkom avgusta ove godine iz EPS-a su rekli da su naredni koraci garancijska ispitivanja koja će pokazati funkcionalne karakteristike bloka čime bi se stvorili uslovi da EPS u oktobru preuzme ovaj novoizgrađeni blok snage 350 megavata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.