Ministarstvo poljoprivrede od 2023. godine uvodi prijavljivanje

Dodela podsticaja po javnim pozivima u cilju brže isplate sredstava

AgrobiznisBiznisSrbija

27.12.2022 17:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Dodela podsticaja po javnim pozivima u cilju brže isplate sredstava Dodela podsticaja po javnim pozivima u cilju brže isplate sredstava
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije naredne godine uvodi prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva, kako bi se skratio postupak obrade zahteva i... Dodela podsticaja po javnim pozivima u cilju brže isplate sredstava

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije naredne godine uvodi prijavljivanje za podsticaje po osnovu javnih poziva, kako bi se skratio postupak obrade zahteva i brže isplatila sredstava, navodi se na sajtu ministarstva.

Izmenama u načinu podnošenja zahteva stvoriće se uslovi da se svi predmeti koji se prime u toku godine u istoj godini i isplate, a umesto neposrednog podnošenja zahteva i prijava za ostvarivanje prava na podsticaje u rokovima, od sada će se podnositi zahtev, odnosno prijava po javnim pozivima.

Podnošenje zahteva biće primenjivano pre svega zbog usklađivanja sa postojećim merama podsticaja iz okvira nacionalnog i međunarodnih programa podsticaja.

Navedene izmene i dopune pravilnika kojima se bliže propisuju uslovi i način ostvarivanja prava na pojedine vrste podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, izvršene su u skladu sa preporukama Državne revizorske institucije.

Kako je navelo ministarstvo, planirano je da se u 2023. godini definišu i novi kriterijumi za svaki podsticaj u okviru nacionalnih mera, kako bi sredstva dobili poljoprivredni proizvođači kojima su ona najpotrebnija, kako bi se pomoglo određenim kategorijama proizvođača, kao što su žene i mladi.

Ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede može da raspiše jedan ili više javnih poziva za kalendarsku godinu, za jednu ili više vrsta podsticaja.

„Poljoprivredni proizvođači će blagovremeno biti obavešteni o predstojećim javnim pozivima, kako bi pripremili svu potrebnu dokumentaciju“, navelo je ministarstvo.

Informacije će biti objavljivane na zvaničnoj internet stranici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i zvaničnoj internet stranici Uprave za agrarna plaćanja.

  • Iva

    29.12.2022 #1 Author

    Podrska uvek za domaću proizvodnju

    Odgovori

  • TATJANA

    3.1.2023 #2 Author

    Tačna i blagovremena informacija je najvaznija

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...