Investitori zainteresovani za izgradnju distributivnog centra

Srbija i Kina će produbiti saradnju u prehrambenoj industriji

PoslovanjePreduzetnikSrbijaSvet

22.11.2022 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija i Kina će produbiti saradnju u prehrambenoj industriji Srbija i Kina će produbiti saradnju u prehrambenoj industriji
Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti... Srbija i Kina će produbiti saradnju u prehrambenoj industriji

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković razgovarala je sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo o mogućnostima za dalje unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, posebno u trgovini poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, saopštilo je ministarstvo.

Navodi se da su se sagovornice složile kako Srbija i Kina u budućnosti treba više da sarađuju u investicijama u poljoprivredne tehnologije.

Ministarka Tanasković je istakla da je ponosna na činjenicu da su bilateralni, politički i ekonomski odnosi i saradnja između Srbije i Kine izuzetno razvijeni i što se konstantno unapređuju i podižu na sve viši nivo.

„S toga smatram da je naš zadatak da zajedničkim naporima doprinesemo njenom sveobuhvatnom unapređenju, kako na institucionalnom nivou, tako i u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda“, naglasila je Tanaskovićeva, prenosi RTV.

Ambasadorka Čen Bo istakla je da je poljoprivreda stub ekonomija obeju zemalja i od velikog značaja za bilateralnu saradnju.

Ambasadorka Kine je rekla da se obim međusobne razmene u poljoprivredi iz godine u godinu povećava i naglasila da su srpski proizvodi visokokvalitetni, prenosi Ministarstvo.

Čen Bo je istakla da kineski investitori pokazuju veliko interesovanje za nova ulaganja u prehrambenu industriju Srbije, kao i za izgradnju distributivnog centra u našoj zemlji.

Rekla je da u oblasti poljoprivrednih tehnologija takođe postoje velike mogućnosti za saradnju stručnjaka iz Srbije i Kine, prenosi Ministarstvo.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.