u okviru tradicionalnog 32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti

Dodeljene nagrade Oskar kvaliteta 2023.

PoslovanjePreduzetnikSrbija

9.11.2023 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Dodeljene nagrade Oskar kvaliteta 2023. Dodeljene nagrade Oskar kvaliteta 2023.
Dobitnici godišnje nagrade Oskar kvaliteta 2023, koja je u četvrtak uručena u Privrednoj komori Srbije (PKS) su Generali osiguranje Srbija i Univerzitetski klinički centar... Dodeljene nagrade Oskar kvaliteta 2023.

Dobitnici godišnje nagrade Oskar kvaliteta 2023, koja je u četvrtak uručena u Privrednoj komori Srbije (PKS) su Generali osiguranje Srbija i Univerzitetski klinički centar Srbije, Centar za medicinsku biohemiju, saopštila je PKS.

Lideri poslovne izvrsnosti su izvršni direktor Generali osiguranja Srbija, Dragan Filipović, i direktor Centra za medicinsku biohemiju u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije, Sanja Stanković.

Ta nagrada je dodeljena 29. put u okviru tradicionalnog 32. Foruma kvaliteta i poslovne izvrsnosti 2023, kojim se obeležava Svetski dan kvaliteta i Evropska nedelja kvaliteta.

Firma Hutchinson iz Rume postigla je izvrsnost u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, zadovoljstvo zaposlenih, a nagrada je pripala i Zavodu za javno zdravlje Šabac u oblastima: liderstvo, procesi i tehnologije, rezultati poslovanja.

Nagrade dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE, u saradnji sa PKS, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede.

„Ova manifestacija trasira put ka razvoju oblasti infrastrukture kvaliteta u Srbiji već više od dve decenije, promoviše izvrsnost u poslovanju kroz organizaciju takmičenja kroz nagradu Oskar kvaliteta. Kompanije koje učestvuju u ovom takmičenju postigle su odlične rezultate na tom polju i služe kao primer dobre prakse ostalim kompanijama. Poslovna izvrsnost predstavlja temelj konkurentske prednosti“, rekao je ministar privrede Slobodan Cvetković.

Pomoćnik direktora Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova PKS Gordana Tiodorović rekla je da „ova prepoznatljiva manifestacija predstavlja svojevrsnu priliku da organizacije, bez razlike da li dolaze iz privredne ili vanprivredne delatnosti, prikažu rezultate, primere dobre prakse, otkriju eventualne greške i načine kako ih prevazići“.

Dodala je da je „Oskar kvaliteta“ za sada jedina nacionalna nagrada za kvalitet, odnosno poslovnu izvrsnost, koja se dodeljuje u zemljama Zapadnog Balkana.

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ dodeljuje se profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna i neutralna nagrada za vrhunske rezultate postignute na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti, a dodeljuje je žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija i privrednih asocijacija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...