interna analiza kompanije nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima

Coca-Cola Hrvatska povlači neke proizvode, a Fortenova grupa povlači sve iz trgovine

EUFirme u fokusuRegion

8.11.2023 14:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Coca-Cola Hrvatska povlači neke proizvode, a Fortenova grupa povlači sve iz trgovine Coca-Cola Hrvatska povlači neke proizvode, a Fortenova grupa povlači sve iz trgovine
Kompanija Coca-Cola Hrvatska saopštila je u sredu da sa tržišta privremeno povlači neke proizvode. „Privremeno povlačimo s tržišta jednu seriju ‘Coca-Cola Original Taste 500ml’ u plastičnoj ambalaži... Coca-Cola Hrvatska povlači neke proizvode, a Fortenova grupa povlači sve iz trgovine

Kompanija Coca-Cola Hrvatska saopštila je u sredu da sa tržišta privremeno povlači neke proizvode.

„Privremeno povlačimo s tržišta jednu seriju ‘Coca-Cola Original Taste 500ml’ u plastičnoj ambalaži (PET) po Usmenom rešenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda gaziranog bezalkoholnog pića ‘Coca-Coca Original Taste 500 ml’ PET proizvedenog 11. oktobra 2023. sa rokom trajanja do 11. aprila 2024“, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

U saopštenju se ističe da interna analiza te kompanije nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima.

Kompanija je ipak donela odluku „o privremenom povlačenju dve ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage“.

To su serije proizvedene 27. maja 2023. sa rokom trajanja do februara 2024. i serije od 22. juna 2023. sa rokom trajanja do marta 2024.

„Coka-Cola Hrvatska“ je saopštila da nastavlja saradnju s nadležnim telima i preduzima „konkretne aktivnosti da bi zaštitila potrošače“.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je saopštenje prenela trgovinske Fortenova grupe da njene članice Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic radi zaštite zdravlja kupaca samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sve bezalkoholne napitke proizvođača Coca-Cola.

Navedenoi je da će ta odluka ostati na snazi sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobiju službene informacije o sigurnosti proizvoda i uputstva o postupanju.

HRT na portalu navodi da slučaj iz Hrvatske dobija sve više publiciteta u austrijskim medijima pošto je punionica mineralne vode Romerquelle u Edelstalu u Austriji odakle se snabdeva tržište mnogih evropskih zemalja .

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...