U odnosu na prošlogodišnji kvartal dobit porastao devet odsto

Coca-Cola povećala kvartalnu prodaju

Biznis

25.10.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Coca-Cola povećala kvartalnu prodaju Coca-Cola povećala kvartalnu prodaju
Nakon uspešnog trećeg poslovnog kvartala, Coca-Cola je podigla očekivanja za ovogodišnji rast prihoda sa devet na 11 odsto, dok bi dobit trebalo da poraste... Coca-Cola povećala kvartalnu prodaju

Nakon uspešnog trećeg poslovnog kvartala, Coca-Cola je podigla očekivanja za ovogodišnji rast prihoda sa devet na 11 odsto, dok bi dobit trebalo da poraste do 14 umesto 11 odsto.

U poređenju sa prošlogodišnjim trećim kvartalom, neto dobit kompanije Coca-Cola je skočila devet odsto na 3,1 milijardu dolara, tj. 74 centa po akciji.

Prihod u trećem kvartalu porastao je osam odsto na 11,95 milijardi dolara, takođe nadmašivši očekivanja. Akcije kompanije Coca-Cola porasle su za 3,14 odsto na 55,76 dolara nakon objavljivanja rezultata.

Prihodi i dobit su porasli uprkos povećanju cena zbog skupljih sastojaka pića. Ukupna globalna prodaja porasla je za dva odsto, dok je Severna Amerika ostala na nivou trećeg kvartala prošle godine.

Prodaja kompanije Coca-Cola Zero porasla je za tri odsto, zbog povećane potražnje u Latinskoj i Severnoj Americi.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...