RGZ ocenio da se radi potezu od značaja za sve investitore

Domaći Indeks cena nepokretnosti ubuduće u globalnim izveštajima Banke za međunarodna poravnanja

Srbija

30.8.2023 14:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Domaći Indeks cena nepokretnosti ubuduće u globalnim izveštajima Banke za međunarodna poravnanja Domaći Indeks cena nepokretnosti ubuduće u globalnim izveštajima Banke za međunarodna poravnanja
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je Banka za međunarodna poravnanja (BIS) uvrstila njihov Indeks cena nepokretnosti u pokazatelje koje koristi kao deo... Domaći Indeks cena nepokretnosti ubuduće u globalnim izveštajima Banke za međunarodna poravnanja

Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je Banka za međunarodna poravnanja (BIS) uvrstila njihov Indeks cena nepokretnosti u pokazatelje koje koristi kao deo globalnog izveštavanja iz oblasti nepokretnosti.

To je odlična vest za Srbiju jer tako postaje atraktivnija i privlačnija za ulaganje investitora u tržište nepokretnosti, ocenio je RGZ.

„Odluka BIS-a pokazuje da je tržište nekretnina u Srbiji transparentno, pouzdano i predvidljivo, što je važno za sve koji planiraju da investiraju u Srbiju. Ovim se potvrđuje da Srbija prati dešavanja na tržištu nepokretnosti na kredibilan i transparentan način pa građani mogu koristiti Izveštaje o tržištu nepokretnosti RGZ za donošenje informisanih odluka o kupovini, prodaji ili iznajmljivanju nekretnine, a privreda za planiranje investicija, razvoja i poslovne strategije“, istakli su u saopštenju.

Smatraju i da uvođenje Indeksa cena nepokretnosti RGZ-a u BIS-ov portfolio pokazatelja tržišta nepokretnosti podržava privredni rast i održivu ekonomiju u Srbiji.

Ukazali su i da je osnovna uloga BIS-a, koja je poznata i kao „banka centralnih banaka“, da podstiče međunarodnu monetarnu i finansijsku saradnju i posreduje u finansijskim transakcijama između centralnih banaka.

„Ovaj uspeh Srbije je rezultat odlične saradnje Narodne banke Srbije i RGZ. Takođe, ovo je i dokaz uspešne reforme RGZ koju Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom kroz projekat ‘Unapređenje upravljanja nepokretnostima u Srbiji'“, zaključili su iz RGZ.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...