za poboljšanje energetske efikasnosti

EBRD odobrila zajam od 21,4 miliona evra srpskom Metalferu

BiznisBolji posaoPoslovanjeSrbija

12.1.2023 14:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EBRD odobrila zajam od 21,4 miliona evra srpskom Metalferu EBRD odobrila zajam od 21,4 miliona evra srpskom Metalferu
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je odobrila zajam od 21,4 miliona evra proizvođaču čelika za betonsku armaturu Metalfer Steel Mill iz Sremske... EBRD odobrila zajam od 21,4 miliona evra srpskom Metalferu

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je odobrila zajam od 21,4 miliona evra proizvođaču čelika za betonsku armaturu Metalfer Steel Mill iz Sremske Mitrovice, saopšteno je danas.

Zajmom će biti finansirana oprema čija je svrha poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje emisija gasova, kao i nova solarna fotonaponska mini-elektrana kapaciteta do četiri megavata za sopstvene potrebe proizvodnje.

Direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanjeli (Matteo Colangeli) rekao je da će povećanje proizvodnje omogućiti ovoj kompaniji da zadovolji potražnju građevinske industrije, kako na domaćem tržištu, tako i u regionu, „koji je u poslednje vreme pogođen promenama u lancu snabdevanja“, prenosi Beta.

„S obzirom na činjenicu da je metalska industrija jedan od sektora gde je poboljšanje energetske efikasnosti i korišćenja resursa najizazovnije, srećni smo što možemo da podržimo dva zelena aspekta tranzicije ovog projekta: energetsku efikasnost i povećanje kapaciteta obnovljivih izvora energije“, rekao je Kolanjeli.

Metalfer Steel Mill je osnovan u Srbiji 2005. godine i vremenom je postao vodeći regionalni proizvođač čeličnih greda, armatura i žičane šipke, koristeći kao primarnu sirovinu otpadni metal.

Kompanija ima valjaonicu i livnicu i uglavnom snabdeva lokalnu građevinsku industriju.

Zajam će povećati ukupnu izloženost EBRD-a u Srbiji na skoro osam milijardi evra, a samo u 2022. EBRD je u srpsku privredu uložila 648 miliona evra.

METALFER STEEL MILL DOO SREMSKA MITROVICA

RUMSKI DRUM 53A, 22000 Sremska Mitrovica , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
252.288.426,56 (2021)
Broj zaposlenih:
487 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...