Posao procenjen na nešto više od 33,5 miliona evra

EPS traži prevoznika 577.500 tona uglja od luke Ploče do TENT B

Srbija

31.7.2023 08:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EPS traži prevoznika 577.500 tona uglja od luke Ploče do TENT B EPS traži prevoznika 577.500 tona uglja od luke Ploče do TENT B
Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisalo je tender za prevoz 577.500 tona mrkog uglja na relaciji luka Ploče-TENT B. Posao je procenjen na nešto... EPS traži prevoznika 577.500 tona uglja od luke Ploče do TENT B

Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisalo je tender za prevoz 577.500 tona mrkog uglja na relaciji luka Ploče-TENT B. Posao je procenjen na nešto više od 3,9 milijardi dinara (oko 33,5 miliona evra).

Zadatak prevozioca je da kompletno organizuje prevoz mrkog uglja od momenta istovara broda u luci Ploče do momenta dopreme mrkog uglja na skladište (deponiju uglja) na TENT B, prenosi eKapija.

Prevoz će se, kako stoji u tehničkoj specifikaciji posla, vršiti u periodu od početka važenja ugovora, najkasnije do kraja sledeće godine.

Izvršilac posla je, između ostalog, dužan da odredi agenta broda za iskrcaj tereta u Luci Ploče, i o svom trošku organizuje istovar uglja iz broda, kao i da organizuje železnički prevoz na relaciji luka Ploče-Metković, Čapljina, Zvornik Novi, Brasina, Šabac, i drumski prevoz kamionima na relaciji Šabac-TENT B.

Potrebna dinamika dopreme uglja u TENT B je 2.400 nt/dan, navodi se u tenderskoj dokumentaciji. Tender je otvoren do 11. avgusta.

Po svoj prilici, reč je o delu uglja iz Indonezije preko Kine čiju je nabavku (ukupno dva miliona tona) krajem prošlog leta najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Doboju je u januaru između kompanija Željeznica Republike Srpske (ŽRS), Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine, Srbija kargo i rukovodstva Elektroprivrede Srbije usaglašen nacrt budućeg sporazuma za prevoz 400.000 tona uglja tokom ove godine iz hrvatske Luke Ploče za Srbiju, kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Podsetimo, u maju je EPS raspisao i tender za prevoz 500.000 tona uglja iz luke Konstanca, a posao vredan oko 2,5 milijardi dinara (21 milion evra) dobio je konzorcijum firmi Jugoslovensko rečno brodarstvo AD Beograd i TTS (Transport trade services) SA iz Bukurešta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...