Investitor projekta je Ministarstvo finansija

EXPO 2027: Predstavljen novi identitet, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine 

Srbija

29.11.2023 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EXPO 2027: Predstavljen novi identitet, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine  EXPO 2027: Predstavljen novi identitet, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine 
Generalni direktor preduzeća EXPO 2027 Beograd Dušan Borovčanin predstavio je juče na 173. Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu izveštaj o... EXPO 2027: Predstavljen novi identitet, gradnja kompleksa kreće do kraja 2023. godine 

Generalni direktor preduzeća EXPO 2027 Beograd Dušan Borovčanin predstavio je juče na 173. Generalnoj skupštini Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) u Parizu izveštaj o pripremama Srbije za specijalizovanu izložbu EXPO.

„Kao jedinstvena prestonica u Evropi koja leži na ušću dve međunarodne reke, naš novi identitet odražava duboku i vanvremensku vezu između Beograda i njegovih reka“, istakao je Borovčanin, prenosi Euronews.

Naveo je da je projekat „EXPO 2027 Beograd“ Vlada Srbije proglasila za projekat od nacionalnog značaja, a za investitora je proglašeno Ministarstvo finansija u ime Vlade Srbije.

Vlada je formirala Upravni odbor u koji su uključeni svi relevantni državni, javni i privatni predstavnici, kao i četiri podgrupe u okviru Upravnog odbora: Podgrupa za pravne poslove, Podgrupa za finansijska pitanja, Podgrupa za praćenje izgradnje objekata, i Podgrupa za implementaciju PR, marketing i promotivne aktivnosti.

U izveštaju se navodi da je započeto nasipanje i ravnanje terena na lokaciji u Surčinu, pošto je izdata građevinska dozvola, kao i da će izgradnja samog kompleksa EXPO 2027 Beograd početi do kraja 2023. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...