Upisan osnovni kapital od milion dinara

Vlada odlučila da osnuje privredno društvo EXPO 2027, direktor Dušan Borovčanin

SrbijaVesti

22.11.2023 15:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vlada odlučila da osnuje privredno društvo EXPO 2027, direktor Dušan Borovčanin Vlada odlučila da osnuje privredno društvo EXPO 2027, direktor Dušan Borovčanin
Vlada Srbije donela je formalnu odluku o osnivanju privrednog društva EXPO 2027 doo Beograd, a u cilju realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EXPO BELGRADE 2027,... Vlada odlučila da osnuje privredno društvo EXPO 2027, direktor Dušan Borovčanin

Vlada Srbije donela je formalnu odluku o osnivanju privrednog društva EXPO 2027 doo Beograd, a u cilju realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EXPO BELGRADE 2027, objavljeno je u Službenom glasniku.

Upisani osnovni kapital ovog preduzeća iznosi milion dinara i biće uplaćen prilikom osnivanja, a ono što predstoji je registracija firme u Agenciji za privredne registre.

Društvo se osniva u formi jednočlanog društva s ograničenom odgovornošću, a za svoje obaveze odgovara celokupnom imovinom.

Osnivač i jedini član društva je Republika Srbija, u čije ime osnivačka prava vrši Vlada , dok je sedište društva u beogradskoj ulici Kralja Milana 5.

„Društvo se osniva na neodređeno vreme“, stoji u odluci Vlade, koja je odabrala i da EXPO 2027 registruje za delatnost „organizovanje sastanaka i sajmova“.

Društvo, kako stoji u odluci Vlade, može obavljati i druge delatnosti ako za to ispunjava uslove propisane zakonom, a obavljaće poslove pripreme, organizacije i održavanja specijalizovane izložbe EXPO BELGRADE 2027, kao i razvoja i promocije te izložbe.

U odluci stoji da će se baviti i implementacijom mera neophodnih za koordinaciju i organizaciju EXPO 2027, privlačenjem potencijalnih investicija u projekte koji će se realizovati na prostoru specijalizovane izložbe kao i organizacijom kongresa, izložbi i sajmova u zemlji i inostranstvu, u vezi sa održavanjem EXPO BELGRADE 2027.

Za direktora EXPO 2027 doo imenovan je Dušan Borovčanin, prodekan za nastavu i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum u Beogradu, koji je bio i na čelu Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije. Borovčanin je od februara 2022. godine angažovan na fukciji projektnog menadžera izrade kandidature Beograda i Srbije za EXPO 2027, stoji u njegovoj biografiji na portalu fakulteta.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...