od 6. do 11. novembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

Filmovi nagrađeni na prestižnim festivalima dolaze na 20. Slobodnu zonu

KulturaLifestyleSrbija

19.10.2024 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Filmovi nagrađeni na prestižnim festivalima dolaze na 20. Slobodnu zonu Filmovi nagrađeni na prestižnim festivalima dolaze na 20. Slobodnu zonu
Na programu jubilarne, 20. Slobodne zone, između ostalih, biće prikazana i sveže ovenčana ostvarenja sa uglednih filmskih festivala Publika u Beogradu, Nišu, Novom Sadu... Filmovi nagrađeni na prestižnim festivalima dolaze na 20. Slobodnu zonu

Na programu jubilarne, 20. Slobodne zone, između ostalih, biće prikazana i sveže ovenčana ostvarenja sa uglednih filmskih festivala

Publika u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu moći će da pogleda ostvarenja  „Još sam tu” Valtera Salesa, film nagrađen za najbolji scenario u Veneciji, zatim „Čovjek koji nije mogao šutjeti” Nebojše Slijepčevića, osvajač Zlatne palme za kratki film u Kanu.

Potom će biti prikazan i film „Moj omiljeni kolač” autora Marjam Mogadam i Bentaša Sanaihe, dobitnike Nagrade ekumenskog žirija i Nagrade FIPRESCI u Berlinu, kao i „Tri kilometra do kraja sveta” Emanuela Parvua, pobednika Filmskog festivala u Sarajevu i „Naša djeca” Silvestra Kolbasa, najboljeg reditelja Pulskog festivala.

Jubilarno, 20. izdanje Slobodne zone biće održano od 6. do 11. novembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Publika će moći da pogleda preko 65 igranih i dokumentarnih angažovanih filmova u beogradskim dvoranama Doma omladine, Dvorane Kulturnog centra, Art bioskopa Kolarac, MTS dvorane, UK Parobrod, Jugoslovenske kinoteke, Cinegrand Rakovica i Cineplexx „Ušće”, u salama Cineplexx Kragujevac i Cineplexx Niš, kao i u Novom Sadu u bioskopu Cineplex Arena i Kulturnom centru.

Festival će biti svečano otvoren 6. novembra u 19 sati u Plavoj dvorani Sava centra, regionalnom premijerom filma „Anora” Šona Bejkera, ovenčanog Zlatnom palmom.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.